To je premena! Z kráľovnej Alžbety II. je drsná punkerka, pozrite sa!

Fenomén, ktorým žil pred pár rokmi celý svet, sa opäť vracia. Reč je o Lisbeth Salanderovej zo slávnej trilógie dnes už zosnulého Stiega Larssona.

13.06.2018 00:00
debata
Herečka Claire Foy predstavila film Dievča v... Foto: SITA/AP, Xavier Gauthier
Herečka Claire Foy predstavila film Dievča v pavúčej sieti. Herečka Claire Foy predstavila film Dievča v pavúčej sieti.

Hrdinka populárnej knižnej ságy sa vrátila aj po Larssonovej smrti v štvrtom príbehu pod názvom Dievča v pavúčej sieti. A práve sfilmovaním tohto príbehu sa vracia na plátna kín aj hlavná hrdinka.

Hoci v minulosti sa osudov počítačovej hackerky s desivým detstvom ujali hneď dve herečky – švédska Noomi Rapace a Američanka Rooney Mara (dokonca nominovaná za výkon na Oscara), tentoraz tvorcovia vybrali tvár celkom novú. Teda relatívne.

Zľava: Herci Sverrir Gudnason, Claire Foy a... Foto: SITA/AP, Xavier Gauthier
Sverrir Gudnason, Claire Foy a Sylvia Hoeks Zľava: Herci Sverrir Gudnason, Claire Foy a Sylvia Hoeks predstavili v Barcelone film Dievča v pavúčej sieti.

Lisbeth si totiž zahrala britská herečka Claire Foy, držiteľka Zlatého glóbusu za výkon v seriáli The Crown. Diametrálnejšie odlišnú rolu si ani pýtať nemohla. Foyovú preslávilo brilantné stvárnenie kráľovnej Alžbety II., teraz prichádza ako temná punkerka s typickým imidžom.

zväčšiť Herečka Claire Foy ako kráľovná Alžbeta II. v... Foto: archív distribučných spoločností
Claire Foy Herečka Claire Foy ako kráľovná Alžbeta II. v seriáli The Crown (vľavo) a ako Lisbeth Salander vo filme Dievča v pavúčej sieti.

V Barcelone predstavili v pondelok večer snímku spoločne s hlavnými hrdinami. Okrem Foyovej nechýbal ani švédsky herec Sverrir Gudnason a holandská herečka Sylvia Hoeks, ktorá hrala napríklad v novom Blade Runnerovi. Trailer už čosi naznačuje, aký bude výsledok si však budú musieť slovenskí diváci počkať do novembra.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #barcelona #film #rola #predstavenie #Lisbeth Salander #Claire Foy

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...