Očarila zatrpknutého Nicholsona a dostala za to Oscara! Helen Hunt oslavuje

Držiteľka Oscara, Helen Hunt, oslavuje 15. júna 55. narodeniny.

15.06.2018 02:00
Jack Nicholson a Helen Hunt Foto:
Jack Nicholson a Helen Hunt v komédii Tak dobre, ako sa len dá.
debata

Helen Hunt sa narodila 15. júna 1963 v americkom Los Angeles v rodine rešpektovaného režiséra, ktorý bol jej učiteľom herectva.

V rebríčku magazínu People v roku 1998 skončila medzi 50 najkrajšími osobnosťami sveta. U nás sa stala známou z televízneho seriálu Mad About You (Som do teba blázon, 1992), ktorý vysielala aj Česká televízia. V roku 1999 získala za postavu v seriáli cenu Emmy za najlepšiu herečku.

Helen Hunt na aktuálnom zábere. Foto: SITA/AP, Richard Shotwell
Helen Hunt Helen Hunt na aktuálnom zábere.

Herečka skúsila šťastie aj na Broadwayi v adaptácii Shakespearovho diela Twelth Night. Magazín Time sa o jej debute na doskách divadla vyjadril veľmi pochvalne. Vytvorila niekoľko pozoruhodných úloh aj v ďalších hollywoodskych filmoch ako The Waterdance (Druhá šanca, 1992) a Twister (1996).

Jej príjemný a prirodzený herecký prejav si všimol režisér James L. Brooks a ponúkol jej hlavnú rolu čašníčky Carol po boku Jacka Nicholsona, ktorý hral zatrpknutého spisovateĺa, vo filme As Good as It Gets (Tak dobre ako sa len dá, 1997). Snímka bola komerčne veľmi úspešná a zožala i ovácie kritiky a niekoľko oscarových nominácií. Dva Oscary dokonca putovali hlavným predstaviteľom a tak sa Helen Hunt aj vďaka spolupráci s Jackom Nicholsonom ocitla medzi hollywoodskou hereckou smotánkou.

Zažiarila aj v snímkach What Women Want (Po čom ženy túžia, 2000), Dr. T & the Women (Dr. T. a jeho ženy, 2000) Pay It Forward (Pošli to ďalej, 2000). Ako držiteľov Oscarov Helen Huntovú a Toma Hanksa obsadil režisér Robert Zemeckis do hlavných úloh vo filme Cast Away (Stroskotanec, 2000) v modernej verzii príbehu o Robinsonovi Crusoeovi. Dej sa tentoraz sústredil na ctižiadostivého muža, ktorý uviazol na neobývanom ostrove a snažil sa tu prežiť. Cestu mu skrížila Kelly, ktorú stvárnila Helen Huntová.

Bláznivá komédia filmového mága Woodyho Allena The Curse of the Jade Scorpion (Prekliatie žltozeleného škorpióna, 2001) divákov milo prekvapila. V hlavnej úlohe si samotný Allen zahral poistného detektíva, ktorému kontruje Helen Huntová ako ambiciózna členka nového vedenia poisťovne. Obaja sa stanú obeťou kúzelníka Zoltána, ktorý ich počas svojho predstavenia zhypnotizuje a i po jeho skončení naďalej využíva na krádež šperkov.

V roku 2012 sa herečka prijala rolu vo filme Soul Surfer (Surfistka). Medzi zaujímavosti snímky patrí, že Helen Huntová nemusela na zvládnutie samotnej role toľko trénovať, lebo už predtým bola odvážnou amatérskou surfistkou.

V roku 2007 sa na plátna kín dostal režisérsky počin samotnej herečky, tragikomédia Then She Found Me (Konečne spolu). Na scenári filmu, ktorý vznikol podľa románovej predlohy Elinor Lipmanovej, pracovala Helen Huntová sedem rokov. Film je príbehom manželom opustenej učiteľky, ktorá sa zamiluje do otca jedného zo žiakov. Film The Sessions (Terapia, 2012), v ktorom Helen Huntová stvárnila hlavnú úlohu, získal v roku 2012 na 28. ročníku festivalu nezávislého filmu Sundance v USA špeciálnu cenu poroty za obsadenie.

Jack Nicholson a Helen Hunt v komédii Tak...
Herečka Helen Hunt na premietaní filmu The she...
+2Herečka Helen Hunt v šatách od Dolce & Gabbana.

Mužmi obdivovaná kráska sa v júli 1999 vydala za svojho dlhoročného priateľa herca Hanka Azariu. Svadba bola len malou súkromnou slávnosťou v ich spoločnom dome v Los Angeles, na ktorú nepripustili žiadnych novinárov. Ich manželstvo však trvalo iba 1,5 roka. Huntovej ďalším životným partnerom sa stal scenárista a producent Matthew Carnahan, ktorému v máji 2004 porodila dcérku.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jack Nicholson #Helen Hunt

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...