Ak môžem niečo odkukať, tak to s pokorou spravím, prezradila Mauréry

Herečka Zuzana Mauréry sa zjavne nenudí. Hoci seriál Oteckovia, ktorý jej zaberal najviac času v poslednom období, má pauzu, ona už sa chystá na epizódy nové. A nielen to.

19.06.2018 10:00
Zuzana Mauréry Foto: ,
Cenu Hercova misia na 26. ročníku Medzinárodného filmového festivalu Art Film Fest za výnimočný prínos v oblasti hereckého umenia získala slovenská filmová, televízna a divadelná herečka Zuzana Mauréry.
debata

„Momentálne čítam scenáre Oteckov aj ďalšieho seriálu, tentoraz z pohrebného prostredia, a tiež triler Štokholmský syndróm,“ uviedla Mauréry.

„Nie som typ herečky, ktorá by čakala na vytúženú konkrétnu postavu. Čakám na príjemných ľudí, dobrú spoluprácu a na zaujímavú prácu,“ povedala herečka a dodala, že sa rada pozrie na zahraničných kolegov.

Aj preto chodí často do kina, kde sa tiež inšpiruje. „Lebo úžasných umelcov je veľmi veľa. Ak môžem niečo odkukať, tak to s pokorou spravím,“ dodala dáma, ktorá si v sobotu prevzala na košickom Art Film Feste cenu Hercova misia.

„Túto cenu by som rada venovala môjmu otcovi, ktorý v decembri odišiel a určite sa na mňa pozerá,“ povedala pred košickými fanúšikmi Mauréry v sobotu. „Vážim si ju preto, lebo keď vás ocenia vaši kolegovia a domáci diváci a zaradia vás do tohto vzácneho rebríčka, tak je to pocta o to viac. Mala som pocit, že sme národ, ktorý rád oceňuje ľudí zo zahraničia, a keď príde niekto zvonku, tak mu tlieskajú. Ale ak nebudeme oceňovať svojich, pretože máme úžasných umelcov, ale aj úžasných vedcov a ľudí, ktorí pre túto krajinu niečo robia, keď nepoznáme svoje korene, tak ten národ nemá budúcnosť. A kultúra je toho základom,“ dodala.

Cenu Hercova misia získala slovenská filmová,...
Herečka Zuzana Mauréry na otváracom ceremoniáli...
+3Cenu Hercova misia na 26. ročníku...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #seriál #scenár #kino #pocta #inšpirácia #Hercova misia #Zuzana Mauréry #Oteckovia

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...