Režisér Strážcov galaxie prišiel o flek. Dôvod? Vtipkoval o pedofílii!

Americký filmár James Gunn nebude režírovať tretí film zo série o Strážcoch Galaxie.

22.07.2018 00:00
Režisér James Gunn na archívnom zábere. Foto: ,
Režisér James Gunn na archívnom zábere.
debata (4)

V piatok o tom informovala spoločnosť Walt Disney Studios s tým, že tvorcu prepustili po tom, ako sa na internete objavili jeho staré tweety, v ktorých žartoval o témach ako sú znásilnenie alebo pedofília.

„Neprístojné postoje a vyjadrenia, ktoré sa objavili na Jamesovom twitterovom konte, sú neospravedlniteľné a nezhodujú sa s hodnotami nášho štúdia. Ukončili sme preto našu spoluprácu s ním,“ vyjadril sa predseda Walt Disney Studios Alan Horn.

Gunn bol režisérom i scenáristom oboch filmov o skupine netypických hrdinov, ktoré si na konto pripísali dokopy vyše 1,6 miliardy dolárov (v prepočte zhruba 1,37 miliardy eur).

V piatok sa filmár za svoje staré vyjadrenia ospravedlnil. „Moje slová spred takmer desaťročia boli v tom čase absolútne neúspešné a nešťastné pokusy byť provokatívny. Odvtedy som ich mnoho rokov ľutoval – nielen preto, že boli hlúpe, vôbec nie vtipné, šialene necitlivé a rozhodne nie provokatívne, ako som dúfal, ale aj preto, že neodrážajú osobnosť, ktorou som dnes alebo ktorou som už nejaký čas,“ vyjadril sa Gunn s tým, že bez ohľadu na čas, ktorý odvtedy uplynul, chápe a prijíma rozhodnutie štúdií a nesie plnú zodpovednosť za to, ako sa pred rokmi správal.

Disney zatiaľ neoznámili, kto Gunna nahradí, a nie je jasné ani, čo bude so scenárom, na ktorom už 51-ročný rodák zo St. Louis pracoval. Filmové štúdiá zatiaľ neohlásili termín plánovanej premiéry, no Gunn sa pred časom vyjadril, že by to malo byť v roku 2020.

Fanúšikovia a fanúšičky na Comic-Cone v San Diegu sa po správach vyjadrili, že síce neschvaľujú Gunnove tweety, no z jeho prepustenia majú zmiešané pocity. „Žarty o týchto veciach nie sú nikdy vtipné, no prvým krokom je priznanie. Každý si zaslúži druhú šancu. Naša dnešná kultúra je dosť šialená v tom, že každého hneď vyhadzujeme,“ reagovala Joanne Renda z Toronta.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #koniec #Disney #tweet #Strážcovia galaxie #James Gunn

+ Čas na detoxikáciu, obnovte svoje fyzické sily.
Váš dávny sen sa môže splniť už čoskoro, preto na tom...

+ Nezabúdajte na hydratáciu, vaše telo ju nevyhnutne potrebuje.
Dôležité rozhodnutia prinesú očakávané zisky....