Šibalský pohľad nestráca ani pred 60-kou! Takto dnes vyzerá Pippi Dlhá Pančucha

Inger Nilsson mala 8 rokov, keď sa z nej stala seriálová Pippi Dlhá Pančucha. O rok oslávi okrúhlu šesťdesiatku.

31.07.2018 00:00
Inger Nilsson Foto:
Inger Nilsson ako seriálová Pippi Dlhá Pančucha.
debata (6)

Seriál podľa knižnej predlohy slávnej Astrid Lindgrenovej začal vznikať v roku 1969 v koprodukcii Švédska a Nemecka. Pre hlavnú rolu ryšavého dievčatka s veselou tvárou posiatou pehami si tvorcovia zvolili švédsku rodáčku Inger Nilssonovú. A pred kamerami sa z nej stala skvelá Pippi Dlhá Pančucha.

Seriál sa o pár rokov neskôr dostal aj k českým a slovenským divákom. Na jej dobrodružstvách, ktoré prežívala so svojimi dvoma kamarátmi, sa tak zabávala celá jedna generácia detí v niekdajšom Československu.

Inger Nilsson sa objavila ako hosť na letnej... Foto: Profimedia
Inger Nilsson Inger Nilsson sa objavila ako hosť na letnej párty v Berlíne.

Herečka, ktorá medzičasom oslávila 59. narodeniny, sa v lete objavila ako hosť v Berlíne počas Raffaello párty. Ryšavé vlasy sú dávno minulosťou, herečka je dlhé roky blondínkou. Veselý pohľad v očiach jej však zostal ešte z čias jej najslávnejšej ú­lohy.

Ak v nej niekto aj po 50-tich rokoch spozná Pippi Dlhú Pančuchu, má radosť. Povedala to v rozhovore pre nemecký magazín Bunte. „Mám to rada, veď to patrí k môjmu životu,“ opísala usmiata Švédka. Na otázku, či by sa pre rolu rozhodla opäť, bez zaváhania povedala: „Áno, robila by som to znovu. Tá rola ovplyvnila môj život skôr pozitívne ako negatívne.“ Ak ju niekto spozná, chce sa s ňou vraj rozprávať výlučne o Pippi. „Pritom som už takmer na všetko zabudla,“ dodala s úsmevom. Ako prezradila, herectvu sa venuje príležitostne, i keď skôr na divadelných doskách než pred filmovou kamerou.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #hviezdy po rokoch #Inger Nilsson #Pippi Dlhá Pančucha

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...