Linda Gray ako Sue Ellen z Dallasu pila prvú ligu! Ale čo mimo kamier?

Legendárny seriál televízie CBS, Dallas, sa vysielal v rokoch 1978 až 1991 a tešil sa enormnej sledovanosti po celom svete.

11.08.2018 14:00
Linda Gray Foto: ,
Herečka Linda Gray, predstaviteľka Sue Ellen, vyzerá aj po sedemdesiatke vynikajúco.
debata

Linda Gray (77) sa preslávila vďaka kultovému seriálu Dallas, v ktorom dlhé roky stvárňovala Sue Ellen, manželku J.R. Ewinga, ktorého v rokoch 1978 až 1991 hral Larry Hagman. Jej seriálová postava roky bojovala s alkoholom, pred kamerami podstúpila niekoľkokrát liečenie. Ako seriálová alkoholička v tom období upriamila výrazne pozornosť na problém alkoholizmu, nielen u mužov, ale aj u žien.

„Dodnes ma ľudia zastavujú a hovoria mi, že sa aj vďaka seriálu a mojej postave odvážili ísť medzi skupinu Anonymných alkoholikov,“ povedala 77-ročná herečka v rozhovore pre nemecký magazín Bunte.

V seriáli Dallas stvárňovala v rokoch 1978 až 1991 niekdajšiu kráľovnú krásy z Texasu, ktorá sa vydá do bohatej rodiny Ewingovcov. Manželstvo s neverným a sebastredným mužom, v ktorom sa viac trápila, ako bola šťastná, ju priviedla k alkoholu. Aký m ávšak herečka vzťah k alkoholu v súkromí? „Po alkoholických nápojoch siaham výnimočne. Maximálne sa mi stalo, že sa bola na nejakej párty ľahko opitá,“ dodala pre spomínaný magazín.

Slávna seriálová hviezda v septembri oslávi 78 narodeniny. Dlhých 22 rokov žila v manželstve s fotografom a grafikom Edwardom Lee Thrasherom, z ich manželstva pochádzajú dve deti. Vzťah sa Linde Grayovej rozpadol v roku 1983, potom sa už herečka nevydala.

Ako prezradila Linda Gray v minulosti pre americké médiá, alkoholu prepadla jej matka. Linde ako 5-ročnej diagnostikovali vírusové ochorenie, ktoré napadlo jej nervový systém, vďaka čomu nemohla malá Linda istý čas hýbať nohami. Ťažšie ako ona niesla spomínanú diagnózu jej matka a svoj strach a smútok zapíjala alkoholom. O alkoholizme svojej matky v rozhovoroch povedala: „Dlhé roky som si myslelala, že je to moja chyba.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #alkohol #Dallas #Linda Gray

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...