Belmondo sa smrti nebojí: Mal som šťastný život a to najlepšie len príde

Slávny francúzsky herec Jean-Paul Belmondo povedal, že má aj v 85 rokoch stále chuť natáčať a že ho vášeň pre film neopustila.

14.08.2018 11:15
Jean Paul Belmondo a herečka Monica Bellucci Foto: ,
Herec Jean Paul Belmondo a herečka Monica Bellucci pózujú spoločne fotografom.
debata

V rozhovore s denníkom Corse-Matin dodal, že zatiaľ na žiadnom filme nepracuje, ale sníva o zaujímavých ponukách. Neuvažuje ani o návrate k divadlu. „To sa pre mňa stalo príliš komplikovaným,“ uviedla hviezda filmov Na konci s dychom, Muž z Acapulca alebo Zviera. V roku 2001 utrpel Belmondo mozgovú mŕtvicu, po ktorej čiastočne ochrnul.

Herec v rozhovore tiež zaspomínal na svojich už zosnulých hereckých kolegov Jeana Rocheforta a Philippa Noireta, ktorých nazval „veľmi drahými priateľmi“. „Je to život, ja viem. V každom prípade dúfam, že sa s nimi tam hore stretnem,“ povedal herec, ktorý na Korzike trávi leto.

Legenda francúzskeho filmu dodala, že smrti sa nebojí. „Mal som veľmi šťastný život. To najlepšie ešte len príde“.

Hercovým posledným filmom bol pred tromi rokmi dokument približujúci jeho úspešnú filmovú kariéru. Film Belmondo par Belmondo (v slovenskej verzii Belmondo o Belmondovi) je postavený na jeho rozhovoroch so synom Paulom v miestach, kde točil niektoré svoje najslávnejšie filmy. Belmondo sa v hranom filme pred kamerou naposledy objavil v roku 2008 v snímke Muž a jeho pes.

Za svoju kariéru stvárnil francúzsky herec vyše 80 rolí. Zlomová pre neho bola práve snímka Na konci s dychom, ktorá z neho urobila kinematografickú ikonu. Belmondo dostal v máji 2011 v Cannes Zlatú palmu za celoživotné dielo. Rovnako tak bol ocenený v septembri 2016 Zlatým levom v Benátkach.

debata chyba
Viac na túto tému: #vek #nakrúcanie #túžba #rola #ponuka #Jean Paul Belmondo

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...