Vlastný dom ako nepriateľ? Marcinková hľadá odvážnu časť seba samej

Vo štvrtok príde do slovenských kín nový česko-slovenský mysteriózny triler Dôverný nepriateľ režiséra Karla Janáka.

16.08.2018 08:30
debata
Herečka Gabriela Marcinková na premiére filmu... Foto: SOUL FOR SHOW
Herečka Gabriela Marcinková na premiére filmu Dôverný nepriateľ. Herečka Gabriela Marcinková na premiére filmu Dôverný nepriateľ.

V novinke, ktorú nakrúcali od 5. októbra do 15. novembra 2017 v Bratislave, Prahe a na Spišskej Magure, sa v hlavných úlohách predstavia Gabriela Marcinková a Vojtěch Dyk. Okrem nich si v trileri zahrali tiež Ady Hajdu, Zuzana Porubjaková, Ondřej Malý, Roman Luknár a ďalší. Domu prepožičal hlas Robo Roth.

Marcinková vo filme stvárnila mladú vydatú sochárku. „Postava, ktorú vo filme hrám, je kreatívna duša, ktorá by bola najradšej obklopená svojím umením, no je to čerstvo vydatá, zamilovaná žena, ktorá musí v rámci vzťahu hľadať kompromisy a pod vplyvom toho je nútená ísť bývať na samotu do moderného domu. Je to žena, ktorá má celkom zmysel pre humor a je introvertka, ktorá napokon pod vplyvom okolností v sebe nájde odvážnu časť seba samej,“ povedala herečka.

Ady Hajdu si v snímke zahral majiteľa firmy, ktorá vyvíja inteligentné domy. Známy herec popri predstavení svojej postavy zároveň vyzdvihol jedinečnosť trileru. „Takýto film sa na Slovensku ešte nerobil, je to niečo úplne iné. Ten scenár bol výborný, udrží vás až do konca, neviete, ako to dopadne…,“ uviedol.

V trileri sa inteligentný dom obráti proti svojim majiteľom. „Naša hrdinka mu totiž hovorí nielen svoje požiadavky, no keďže je v dome väčšinu času sama, svojím spôsobom sa mu okrem toho aj zdôveruje, hovorí mu, čo cíti. A náš dom má aj isté empatické rozhranie, vníma jej potreby a snaží sa ich uspokojiť. No a tam nastane napokon konflikt…,“ naznačil producent a autor námetu Ľubomír Slivka.

„Ja si však myslím, že počítače nie sú zlé, že zlí sú len ľudia. Či sú to programátori, hackeri alebo ľudia, ktorí ani netušia, ako si môžu škodiť tým, že počítače používajú,“ dodal Slivka.

debata chyba
Viac na túto tému: #dom #premiéra #novinka #umelá inteligencia #Gabriela Marcinková #Dôverný nepriateľ

+ Čas na detoxikáciu, obnovte svoje fyzické sily.
Váš dávny sen sa môže splniť už čoskoro, preto na tom...

+ Vyberajte vhodný typ hydratácie práve pre svoju pokožku.
Šetrite, avšak si dávajte pozor na čom šetríte....