Jaro Slávik, Inkognito, ale aj novinky: Televízia JOJ chce bojovať o diváka

Televízia JOJ predstavila počas uplynulého týždňa formáty, ktorými otvára jesennú sezónu 2018.

19.08.2018 10:00
debata
Porotca šou Česko Slovensko má talent Jaro Slávik. Foto: Marian Datko
Porotca šou Česko Slovensko má talent Jaro Slávik. Porotca šou Česko Slovensko má talent Jaro Slávik.

Jedným z nich je nový komediálny seriál Som mama inšpirovaný rovnomennou úspešnou knihou Kristíny Tormovej (predtým Farkašovej, pozn. red.), ktorá si v ňom zahrá aj hlavnú úlohu. Seriál rozpovie príbeh nezávislej Tiny, ktorej život obráti naruby nečakané tehotenstvo. Aby toho nebolo málo, deti napokon čaká dve a s ich otcom Robom v podaní Jiřího Havelku, ktorého stretla len nedávno, si rozumejú iba v posteli. Vďaka kamarátke Agáte, v podaní Zuzany Kanócz, sa však Tina napokon v materskom centre zoznámi s pestrou skupinou rodičov. Jeden z párov stvárnia Michaela Čobejová a Ady Hajdu. Števo Martinovič sa ukáže ako Tinin kolega a kamarát Adam, ktorý tajne dúfa, že by mohol znamenať pre hlavnú hrdinku aj niečo viac. V seriáli si zahrajú aj Anna Šišková a Boris Farkaš, ktorí sa predstavia ako rodičia hlavných hrdinov.

Herečka Kristína Greppelová.
Moderátorka Renáta Názlerová.
+16Moderátor a herec Štefan Skrúcaný.

Ďalším novým formátom, ktorý televízia na jeseň zaradí do vysielacej štruktúry, je sitkom Ministri. V dvanástich polhodinových epizódach z politického prostredia sa v hlavnej úlohe predstaví Tomáš Maštalír. Obľúbený herec stvárni egomaniackeho a narcistického predsedu vlády, ktorý je ochotný urobiť naozaj čokoľvek pre to, aby dosiahol všetko a jeho vládnutie sa nikdy neskončilo. Obklopený je pritom svojimi lojálnymi ministrami, bizarnými postavičkami, klamármi, podvodníkmi, bývalými väzňami či vekslákmi až po jeho krstnú mamu, obyčajnú tetu z dediny.

Celá vláda je teda de facto založená na princípe rodinných a kamarátskych vzťahov z detstva. Toto status quo však naruší už v pilotnej epizóde nový element – mladý nevinný chlapec Daniel, z ktorého premiér spraví ministra životného prostredia. Mladík netuší, do čoho sa vlastne namočil a že sa zamiešal, kam sa nemal. Tvorcovia sitkomu napriek nápadnej podobnosti so súčasnými slovenskými politickými reáliami upozorňujú, že zhoda so skutočnými postavami je čisto náhodná. V seriáli si popri Maštalírovi zahrajú Milo Kráľ, Marián Miezga, Helena Krajčiová, Lukáš Latinák, Jana Oľhová, Jozef Vajda, Richard Stanke, Michal Režný a ďalší.

Tehotná Helena Krajčiová. Zahrala si v seriáli... Foto: Profimedia
Tehotná Helena Krajčiová. Tehotná Helena Krajčiová. Zahrala si v seriáli Ministri.

Okrem noviniek však televízia stavila aj na overené formáty. Štvrtou sériou bude na jeseň pokračovať seriál ==== Naši ==== v hlavných úlohách s Lujzou Garajovou Schramekovou, Mariánom Miezgom a trojicou mladých hercov Gregorom Milerom, Davidom Krajčíkom a Maximiliánom Bolfom. Ústredné postavy populárneho formátu budú v nových častiach čeliť predovšetkým výzvam, ktoré prinesie osamostatňovanie sa najstaršieho Tomáša, dozrievanie prostredného Olivera či premena najmladšieho Samka na suverénneho tínedžera.

Po siedmy raz televízia uvedie úspešnú šou ==== Česko Slovensko má talent ====. Aktuálny ročník prinesie popri ďalších nečakaných vystúpeniach i niekoľko výrazných zmien. Jednou z nich bude zloženie poroty, do ktorej tentoraz popri Jarovi Slávikovi, Diane Mórovej a Jakubovi Prachařovi zasadne Marta Jandová. Na moderátorských pozíciách sa zas predstavia David Gránský a Lujza Garajová Schrameková.

Zľava: Dodo Kuriľák, Alena Stračiaková, Thomas... Foto: TV JOJ
Dodo Kuriľák, Alena Stračiaková, Thomas Puskailer a Lucia Wirthová Zľava: Dodo Kuriľák, Alena Stračiaková, Thomas Puskailer a Lucia Wirthová - tváre relácie Ranné noviny TV JOJ.

Na sklonku sezóny sa na obrazovky dostanú i ďalšie časti seriálu Prázdniny. Prázdninových hrdinov tentoraz čaká vianočné dobrodružstvo. Všetci sa spolu vyberú na lyžovačku do hôr, všetko majú naplánované, chlapi sa už tešia, ako si s deťmi zalyžujú a ženy sa pripravujú na príjemne strávený čas v hotelovom wellness. Miesto pohodovej dovolenky v tatranskom hoteli ich však napokon čaká neplánované dobrodružstvo v chate na samote.

Do jesennej programovej štruktúry televízia zaradila aj stálice, ktoré sa priebežne tešia diváckej priazni. Pokračovať budú formáty Na chalupe, Nová záhrada či Nové bývanie. Diváci a diváčky sa môžu tešiť aj na kuchársku reláciu Moja mama varí lepšie ako tvoja a zabávať ich naďalej budú tiež relácie Inkognito, Nikto nie je dokonalý s novou moderátorskou dvojicou Mariánom Čekovským a Martinom Dejdarom, Sedem a Všetko, čo mám rád. Priestor dostanú aj overené formáty V siedmom nebi, Supermama, ako aj relatívne čerstvé relácie Veľký balík a Ranné noviny, ktoré televízia začala vysielať tento rok.

debata chyba
Viac na túto tému: #prázdniny #seriál #reality-šou #jeseň #vysielanie #zábava #Česko Slovensko má talent #Joj #ministri #Som mama #formát

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...