Michael Caine sa predstaví v českej historickej snímke Jan Žižka

Anglický herec Michael Caine si zahrá v pripravovanej českej historickej snímke Jan Žižka. Informuje o tom portál iDnes.cz.

08.09.2018 11:40
Herec Michael Caine. Foto: ,
Herec Michael Caine.
debata

Dvojnásobný držiteľ Oscara stvárni fiktívnu postavu Borša založenú na niekoľkých reálnych postavách, ktorú tvorcovia označujú za „pravú ruku kráľa Václava IV. a bojovníka za práva obyčajných ľudí“.

Režisér a producent Petr Jákl priznal, že neveril, že sa 85-ročný rodák z londýnskeho Rotherhithe v snímke predstaví. „Do poslednej chvíle som neveril, že si Michael Caine vo filme naozaj zahrá, navyše jednu zo zásadných úloh. Až keď mi cez víkend zavolal a povedal, ako veľmi sa na nakrúcanie teší, začal som veriť, že sa zázrak stáva skutočnosťou,“ vyjadril sa filmár, s ktorým na snímke spolupracuje aj hollywoodsky producent Cassian Elwes.

Prípravy na historickú snímku trvali niekoľko rokov a boli veľmi náročné. Ako píše iDnes.cz, len na konkurze na úlohy bojovníkov a bojovníčok sa zúčastnilo vyše tritisíc osôb. Niekoľko stoviek z nich sa od 17. septembra do decembra zúčastní na nakrúcaní filmu.

Hlavného hrdinu Jána Žižku stvárni americký herec Ben Foster. Mená ďalších hercov z Čiech i zahraničia tvorcovia ohlásia neskôr.

debata chyba
Viac na túto tému: #Michael Caine #Jan Žižka

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...