Madonnin bývalý, ale aj populárny režisér! Guy Ritchie oslavuje 50

Britského scenáristu a režiséra Guya Ritchieho, ktorý 10. septembra oslávi päťdesiatku, preslávili nielen jeho filmy, ale aj osemročné manželstvo s popovou megastar Madonnou. K jeho najúspešnejším snímkam patrí kriminálna komédia Zbaľ prachy a vypadni a Podfu(c)k.

10.09.2018 00:00
Guy Ritchie Foto: ,
Režisér Guy Ritchie na archívnom zábere.
debata

Ritchie sa narodil v anglickom Hatfielde. Zrejme kvôli svojej dyslexii nedokončil dve školy. Pracoval na stavbách, potom vykonával rôzne pomocné práce pri filme. Postupne sa vypracoval až k režírovaniu reklám a videoklipov.

V roku 1995 natočil dvadsaťminútový krátky film The Hard Case, vďaka ktorému potom získal financie na celovečernú prvotinu Zbaľ prachy a vypadni (1998). Úspech snímky mu následne priniesol zmluvu na hviezdne obsadený Podfu©k (2000).

Jeho ďalšiu filmársku kariéru ovplyvnil sobáš s Madonnou v roku 2000. Z tej doby napríklad pochádza kritikou i divákmi odmietnutá romantická komédia Stroskotanci s Madonnou v hlavnej úlohe.

Neskôr nakrútil napríklad dve snímky s detektívom Sherlockom Holmesom, v ktorých hlavnú úlohu stvárnil Robert Downey Jr. Ten bol tiež za prvý z filmov ocenený Zlatým glóbusom, film získal aj dve nominácie na Oscara.

Z manželstva so speváčkou Madonnou, ktoré sa skončilo po ôsmich rokoch, pochádza syn Rocco, ale Ritchie si tiež adoptoval chlapca Davida Bandu. S druhou manželkou, modelkou Jacqui Ansleyovou, má ďalšie tri deti – jednu dcéru a dvoch synov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kariéra #film #Madonna #Guy Ritchie #jubileá hviezd

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...

+ Nebojte sa, čo má prísť príde, ale môžete tomu aj dopomôcť.
Nenechajte nikoho aby si z vás robil srandu, alebo...