Soňa Valentová: Sestričkou by som byť nemohla

Soňa Valentová patrí medzi najznámejšie slovenské herečky. Priazeň divákov si už niekoľko rokov získava aj prostredníctvom úlohy sestričky Hany Belánovej.

13.02.2012 08:40
Soňa Valentová Foto:
Herečka Soňa Valentová.
debata

Samotná herečka si však samu seba v tejto profesii v reálnom živote veľmi nevie predstaviť – a to napriek tomu, že niektoré sestričkovské úkony už vie naspamäť. Pred nakrúcaním sa totiž tejto práci prizrela bližšie v ružinovskej nemocnici.

„Na takéto povolanie som možno príliš precitlivená, asi by som ho nedokázala vykonávať. Práca sestričiek a lekárov je veľmi ťažká. Oni sú tiež neraz plní emócií, sú citliví, len tieto pocity musia trochu odsunúť, pretože ide o záchranu človeka,“ vysvetľuje Soňa Valentová.

Seriálová Hana prirástla k srdcu aj herečke. „Chcela by som prostredníctvom obrazovky preniesť na ľudí dobrú náladu. Snažím sa, aby postavy, ktoré teraz hrám, boli divákom na potechu. Hoci ich životy nemusia byť vždy romantické alebo pozitívne, chcela by som, aby ľudia aj z toho nie dobrého pochopili, že jedine láska spasí svet.“

Tvár Sone Valentovej možno okrem televíznej obrazovky vidieť aj v divadle. Hoci ju v poslednom čase trochu zarmútila derniéra Ženského zákona, v ktorom hrala pätnásť rokov, aj nové úlohy ju napĺňajú šťastím. „Teraz hrám v dramatizácii románu Anna Karenina postavu Lýdie Ivanovnej, ktorá je zamilovaná do Karenina. Toto predstavenie je nabité dejom a postavami. Hoci trvá štyri hodiny, ešte nikto nepovedal, že je pridlhé, a to ma veľmi teší.“

debata chyba

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...