Tak už začali! Hviezdy Panstva Downton točia film, potvrdila Dockery

Po rokoch špekulácií a fám začalo natáčanie celovečerného filmu podľa obľúbeného britského televízneho seriálu Panstvo Downton. Na svojom účte na Twitteri to oznámila jedna z hviezd tohto globálneho hitu, herečka Michelle Dockery.

12.09.2018 17:40
debata
Britská herečka Michelle Dockery. Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Britská herečka Michelle Dockery. Britská herečka Michelle Dockery.

V snímke, ktorého zápletka zostáva tajná, sa podľa agentúry AP objavia všetci herci, ktorí tvorili základné obsadenie úspešného výpravného seriálu o šľachtickej rodine Crawleyovcov vrátane 83-ročnej Maggie Smithovej.

Scenár filmu napísal tvorca seriálu Julian Fellowes, ktorý je zároveň producentom snímky. Réžie sa ujal Michael Engler, ktorý natočil niekoľko epizód seriálu.

Panstvo Downton sa odohráva vo fiktívnom šľachtickom sídle a dej sa začína v roku 1912 správou o potopení Titanicu. Seriál sleduje osudy jednotlivých členov rodu aj jeho služobníctva, okrem osobných drám tiež mapuje dopad svetových historických udalostí na chod rodiny.

Poslednú, šiestu sériu odvysielala britská televízia ITV na jeseň 2015. Seriál, ovenčený Zlatým glóbusom a cenami Emmy, sa objavil na obrazovkách 150 krajín vrátane Česka.

debata chyba
Viac na túto tému: #film #nakrúcanie #Michelle Dockery #Panstvo Downton

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Zmeňte každodennú rutinu a pridajte do nej niečo čo vášmu telu chýba.
Ak ste sa zmýlili nevadí, ide o to či to...