Táňa Pauhofová: Je tenká hranica ustrážiť si, aby sme zostali ženské

Herečka Táňa Pauhofová hrá jednu z úloh v novej komédii Po čom muži túžia. O postavení žien, ale aj mužsko-ženských interakciách vo vzťahoch či o osudových láskach hovorila hviezda seriálu Milenky pre Pravdu.

13.09.2018 12:30
debata (11)
Slovenská herečka Táňa Pauhofová si zahrala vo... Foto: Cinemart SK
Slovenská herečka Táňa Pauhofová si zahrala vo filme Po čom muži túžia. Slovenská herečka Táňa Pauhofová si zahrala vo filme Po čom muži túžia.

V novej českej komédii herečka stvárňuje úspešnú ženu, ktorá je pasovaná za šéfredaktorku pánskeho časopisu. Jej vpád do „výslovne mužského“ sveta je akýmsi vyjadrením toho, ako sa menia vzťahy, ale aj postavenie pohlaví v spoločnosti.

Podľa herečky SND toto všetko nesie so sebou pozitíva, ale aj negatíva. A netýka sa to len žien, ale tiež mužov. „Pred viacerými rokmi prišlo k veľa veciam, kde sa to ženám do veľkej miery uľahčilo, ale zároveň aj sťažilo. Tým, ako prišla veľká emancipácia a feminizmus a rovnaké práva, rovnaké povinnosti, mám pocit, že sa do veľkej miery stierajú atribúty pohlaví – či už ženstva alebo mužstva a prichádza k takej jemnej kríze. Je veľmi tenká hranica ustrážiť si to tak, aby ženy zostali ženské,“ uviedla herečka pre Pravdu.

Len nedávno si zahrala na televíznych obrazovkách postavu v seriáli Milenky, ktorej úvodné nastavenie charakteru mnohých prekvapilo. Pauhofovej postava fungovala takpovediac na „mužských princípoch“. „Neodpichávala som sa od niečoho, čo žijem ja. Je pravda, že som vyrastala ako vagabund a chalanisko, ale môj najväčší quest (pozn. redakcie: túžba) objaviť a prijať svoje ženstvo,“ skonštatovala s úsmevom.

Pred kamerou Pravda TV prehovorila aj o tom, či si myslí, že je možné osudovo sa zaľúbiť – viac si pozrite v priloženom videu vyššie.

Novinka Po čom muži túžia, v ktorej si okrem Pauhofovej zahrala aj Anna Polívková, Sara Sandeva či Jiři Langmajer, prichádza do kín 20. septembra. Prinášame aj galériu z utorňajšej premiéry.

Tvorcovia filmu Po čom muži túžia - zľava:...
Herec Marek Majeský si prišiel pozrieť novú...
+8Moderátorka Miriam Kalisová.

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #láska #vzťah #muži #osud #Táňa Pauhofová #emancipácia #Po čom muži túžia

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....