Nicole Kidman je na nepoznanie! Toto s ňou urobili nové projekty...

Držiteľka Oscara Nicole Kidman nemá problém zahrať čokoľvek - aj keby mala podstúpiť kompletnú transformáciu. Dôkazom sú aj jej dva nové filmy, ktoré mali premiéru na Medzinárodnom filmovom festivale v Toronte.

16.09.2018 00:00
debata
Herečka Nicole Kidman pred prehliadkou... Foto: SITA/AP, Andy Kropa
Herečka Nicole Kidman pred prehliadkou dizajnéra Michaela Korsa v New Yorku. Herečka Nicole Kidman pred prehliadkou dizajnéra Michaela Korsa v New Yorku.

V krimi trileri Destroyer nezávislej filmovej režisérky Karyn Kusama stvárňuje policajnú detektívku Erin Bell poznačenú temnotou z čias, keď sa ako mladá dostala v utajení do nebezpečného gangu. O niekoľko rokov neskôr sa šéf gangu opäť objaví a Erin sa musí postaviť tvárou v tvár svojej minulosti.

Herečka  Nicole Kidman počas premiéry filmu...
Herečka  Nicole Kidman počas premiéry filmu...
+10Herečka Nicole Kidman pred prehliadkou...

Päťdesiatjedenročná herečka je v snímke na nepoznanie. Tmavá rozcuchaná parochňa a tvár zničená alkoholom, slnkom a nedostatkom spánku si vyžadovali množstvo času stráveného v maskérni. Omnoho viac jej ale dala zabrať mentálna príprava.

„Vžiť sa do tejto úlohy bolo pre mňa naozaj ťažké. Erin je extrémne vzdialená od toho, kto v skutočnom živote som. Aby som ju stvárnila čo najautentickejšie, musela som sa mentálne aj fyzicky pripraviť, a to mi istý čas trvalo,“ uviedla Kidman na margo svojej transformácie.

zväčšiť Herečka Nicole Kidman v snímke Destroyer. Foto: Annapurna Pictures
Herečka Nicole Kidman v snímke Destroyer. Herečka Nicole Kidman v snímke Destroyer.

Herečka, ktorá väčšinu života strávila v Austrálii, si vyberá roly, v ktorých môže prekonávať vlastné možnosti. Dôkazom je aj film s názvom Boy Erased založený na skutočnosti. Snímka rozpráva príbeh mladého homosexuálneho študenta Garrarda Conleyho z Arkansasu, ktorého otec – baptistický pastor, a jeho manželka, poslali na konverznú terapiu mladistvých. Tá mala za úlohu zmeniť jeho sexuálnu orientáciu pomocou psychiatrickej liečby.

O svojich zážitkoch z liečby, o jeho vzťahu s rodičmi a kam ho liečba zaviedla, napísal Conley niekoľko článkov, ktoré neskôr vyšli ako kniha. Nicole Kidman si vo filme zahrala jeho pobožnú matku. Na premiére v Toronte priznala, že sledovanie filmu, rovnako ako aj vžitie sa do roly matky, bolo pre ňu nesmierne emotívne.

zväčšiť Herečka Nicole Kidman a jej kolega Russell... Foto: Focus Features
162692327 Herečka Nicole Kidman a jej kolega Russell Crowe vo filme Boy Erased. Herečka Nicole Kidman a jej kolega Russell Crowe vo filme Boy Erased.

„V prvom rade som sa snažila ako matka pochopiť matku, psychológiu za jej zmýšľaním, ktoré ju viedlo k tomu, v čo ona verila, že je to najlepšie riešenie pre jej syna. Mojím najväčším želaním je, aby ľudia začali o týchto veciach častejšie hovoriť, možno sa veľa veci zmení. A ak tento film zachráni život jednému jedinému človeku, budem šťastná,” podelila sa herečka o svoje pocity.

Vo filme Boy Erased si okrem Nicole Kidman zahrali aj Russell Crowe, Lucas Hedges a Joel Edgerton, ktorý ho zároveň režíroval.

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #herectvo #film #Nicole Kidman #premena

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...