Krásna Sandeva sa striedania žánrov nebojí. V čom je iná ako Češky?

Pôvabnú Saru Sandeva mali možnosť slovenskí diváci vidieť v komédii Život je život aj rozprávke Strašidlá. Teraz prichádza v komédii Po čom muži túžia.

18.09.2018 00:00
debata
Tvorcovia filmu Po čom muži túžia - zľava:... Foto: Cinemart
Tvorcovia filmu Po čom muži túžia - zľava: Radka Treštíková, Anna Polívková, Rudolf Havlík, Táňa Pauhofová a Sara Sandeva. Tvorcovia filmu Po čom muži túžia - zľava: Radka Treštíková, Anna Polívková, Rudolf Havlík, Táňa Pauhofová a Sara Sandeva.

Hoci v novinke pod režisérskou taktovkou Rudolfa Havlíka stvárnila vedľajšiu ženskú postavu, príprava na ňu bola starostlivá a ako tvrdí Sandeva, veľmi príjemná. „Režisér Rudolf Havlík potrpí na herectvo a tak boli najprv skúšky. To si veľmi vážim, pretože už naozaj málo režisérov robí to, že s hercami pracuje, rozoberá s nimi ich úlohu. Nad jednotlivými scénami sme pracovali dosť a do detailov,“ opísala svoju skúsenosť pre Pravda.sk Sandeva.

Komediálny žáner brala ako výzvu, hoci určite neplánuje sústreďovať sa teraz len na humorné filmy. „Som vo veku, keď by som sa nemala škatuľkovať – takže by som chcela skúšať všetky žánre, všetky role – tak nejako prijímať výzvy, aj keď to možno nebude pre mňa najľahšie. Nemyslím si, že som tak úplne komediantka. Asi by som teraz nebola schopná zo seba dostať tri vtipy a všetci okolo by sa začali od smiechu chytať za brucho. Ale práve preto je to žáner, ktorý je pre mňa naozaj výzvou,“ vysvetlila Sandeva, ktorej repertoár za pomerne krátku hereckú kariéru je pestrý.

„Mala som jedno leto, keď som dostala rolu kráľovnej z roku 1620, rolu víly a tiež obyčajnej českej sedliačky. Normálne zo mňa spravili typické české dedinské dievča, hoci som pôvodom Balkánka. Takže musím povedať, že zatiaľ mám šťastie na zaujímavé úlohy, než na také, aké sa očakávajú,“ narážala na postavy princezien, ktoré zväčša pôvabné mladé herečky v jej veku dostanú.

Práve balkánsky pôvod je však u Sandevy možno dôvodom, že jej režiséri dávajú rôznorodé herecké ponuky. Temperament vraj v sebe nezaprie. „Narodila som sa v Macedónku, vyrástla som v Česku, ale cítim v sebe, že som skrátka balkánske dievča. Mám balkánskou výchovu, ale zároveň nás v rodine ovplyvnilo aj to, čo už sme zažili v Česku – takže to mám také pekne pomixované. Ale asi nebude zo mňa žiadna tichá princezná,“ skonštatovala so smiechom Sandeva.

Priznala sa tiež, že sú chvíle, keď vníma rozdiely medzi jej naturelom a správaním sa kamarátok. Všimla si to vraj najmä pri prežívaní a hodnotení vzťahov. „Moja rodina vyznáva pravoslávne náboženstvo. Rodičia ma však nikdy nenútili, že musím to, alebo hento. V mojej rodine neplatili žiadne drastické pravidlá, alebo ortodoxné rituály – je to skôr, že to ku nám patrí – niektoré sviatky slávime ako bežní Česi, niektoré vynechávame. Ale náboženstvo je u nás poznať najmä vo vzťahových veciach. Nechcem, aby to vyznelo nejako kriticky, ale vnímam rozdiel, keď napríklad počúvam moje kamarátky. Oni berú vzťahy, medziľudské, partnerské inak ako ja a myslím si, že v tomto rozdiel vytvorilo v mojom myslení aj náboženstvo,“ doplnila 21-ročná herečka, ktorá pre komédiu Po čom muži túžia naspievala aj skladbu Hvězda důvěrná. Jej autorkou je Patricie Fuxová a tvorcovia sa rozhodli pesničku vydať aj ako singel pre rádiá.

Novinka Po čom muži túžia sa začne premietať v kinách od štvrtka 20. septembra. Okrem Sandevy si v nej zahrala aj Táňa Pauhofová, Anna Polívková či Jiří Langmajer.

Tvorcovia filmu Po čom muži túžia - zľava:...
Herec Marek Majeský si prišiel pozrieť novú...
+8Moderátorka Miriam Kalisová.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #herectvo #komédia #náboženstvo #žáner #Sara Sandeva #Po čom muži túžia

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...