Hasprová prezradila tajnú túžbu: Chcela by som hrať Rasputina!

Speváčka a herečka Katarína Hasprová má po minulom víkende v repertoári ďalšiu výnimočnú spevácku rolu. Stvárnila totiž cárovnú v muzikáli Rasputin.

19.09.2018 11:24
Zľava: Herci Patrik Vyskočil a Katarína... Foto: ,
Zľava: Herci Patrik Vyskočil a Katarína Hasprová v muzikáli Rasputin.
debata

„Toto je nová herecká aj spevácka výzva, hudba je zvláštna, silno expresívna, emotívna, pripomína mi často rockovú operu a ja k takému spievaniu inklinujem, takže aj tie moje dve árie, ktoré tu spievam, sa mi veľmi páčia,“ prezradila po piatkovej premiére Hasprová na margo hudby, ktorú zložil Henrich Leško.

„Je to pre mňa niečo nové aj herecky, ešte som nikdy nehrala cárovnú. Opäť som mala na čom pracovať. Samozrejme, hlavná rola je Rasputin, on to celé ťahá. Ja vždy zo srandy poviem, že keby som si mohla vybrať, ja by som veľmi chcela robiť Rasputina. Tá rola je ‚bohovská‘, ale vďaka aj za cárovnú. Je to hlavná ženská rola, nie je tam tak veľa prítomná ako Rasputin, ale má tiež svoje polohy, ako lyrickú, tak ona sa dostane do ošiaľu, a záver je veľmi silný,“ uviedla Hasprová, ktorú alternuje Mirka Partlová.

V hlavnej úlohe Rasputina sa predstavil herec Patrik Vyskočil a alternuje ho Dárius Kočí, ktorého momentálne diváci môžu vidieť v šou Tvoja tvár znie povedome. Vyskočil priznal, že spevácky ide pre neho doposiaľ o najťažšiu rolu.

zväčšiť Zľava: Herci Patrik Vyskočil a Katarína... Foto: SITA, Rene Miko
Zľava: Herci Patrik Vyskočil a Katarína Hasprová v muzikáli Rasputin. Zľava: Herci Patrik Vyskočil a Katarína Hasprová v muzikáli Rasputin.

Autorom libreta, ale aj režisérom a choreografom je Ján Ďurovčík, ktorý už rovnakú tému spracoval pred rokmi s baletom SND. „S Jánom Ďurovčíkom sa spolupracuje veľmi dobre, najmä pre jeho svedomitú prípravu. Vždy sa robí dobre s režisérom, ktorý presne vie, čo od danej situácie chce,“ konštatoval Vyskočil.

Rasputin je prvou premiérou v začínajúcej 72. sezóne Divadla Nová Scéna. Hudbu skomponoval Henrich Leško, texty piesní napísal Ján Štrasser, scénu navrhol Marek Holý, kostýmy Lucia Šedivá. V ďalších postavách sa okrem spomenutých predstavia Michal Candrák, Peter Makranský, Barbora Hlinková, Radka Šutláková, Karolína Tkáčová, Romana Dang Van, Lenka Fecková a ďalší umelci.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Patrik Vyskočil #muzikál #Katarína Hasprová #Divadlo Nová scéna #Rasputin

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...