Ďurica a Martausová sa postarali o titulnú skladbu k novej slovenskej rozprávke

Počas Vianoc sa k divákom RTVS dostane nová rozprávka Vianočné želanie.

04.10.2018 14:20
Adam Ďurica a Sima Martausová Foto:
Adam Ďurica a Sima Martausová počas nahrávania titulnej skladby k rozprávke Vianočné želanie.
debata

V hlavných úlohách s párom mladých hercov, Richardom Autnerom a Simonou Kollárovou. Popri nich sa však predstavia aj herci ako Tomáš Maštalír, Lukáš Vaculík či Csongor Kassai. O réžiu sa postaral Peter Bebjak, ktorého diváci poznajú hlavne ako režiséra kriminálok. Čím ho zaujal nový žáner, rozprávka? "Dnešný svet je zložitý. Vidieť príbehy plné odhodlania, kde sa ľudia nevzdávajú, je veľmi dôležité, pretože nás dokážu inšpirovať. Ako v rozprávke, tak aj v skutočnom živote,“ hovorí Peter Bebjak.

Adam Ďurica a Sima Martausová spolu s... Foto: Ľubomír Pidaný
Adam Ďurica a Sima Martausová Adam Ďurica a Sima Martausová spolu s producentom rozprávky Vianočné želanie Rasťom Šestákom (vľavo) počas nahrávania titulnej skladby.

Na tvorbe rozprávky sa okrem hercov či režiséra spolupodieľajú aj Adam Ďurica a Sima Martausová, ktorí sa postarali o titulnú skladbu. Hudobný podklad tento týždeň nahral Symfonický orchester Slovenského rozhlasu pod dirigentskou taktovkou Adriana Kokoša. Ide o pieseň s názvom Holubička, ktorú bude mať Adam Ďurica na svojom albume a na účely titulnej skladby vianočnej televíznej rozprávky pozmenila Sima Martausová niektoré slohy textu a upravila ich na duet.

Tomáš Maštalír počas nakrúcania rozprávky...
Richard Autner počas nakrúcania rozprávky...
+4Lukáš Vaculík počas nakrúcania rozprávky...

"Som bez slov, pretože počuť naživo celé symfonické teleso, ako je to krásne zaranžované a ako to dynamicky dýcha, je silný zážitok,“ opísal Adam Ďurica, ktorý sa spolu so Simou Martausovou zúčastnili nahrávania SOSR-u. "Sima pre mňa napísala krásny text, ktorý symbolicky sedí k deju rozprávky a bola by veľká škoda, keby jeho autorka, ktorá je navyše výborná speváčka, v piesni nefigurovala,“ vysvetlil dôvody, prečo sa z Holubičky stal duet. Martausová dodala: "To, že vznikla táto pesnička, je svojím spôsobom zázrak, keďže ani neviem ako mi napadlo napísať mužský text. Pôvodne som si povedala, že budem mať sama pre seba pieseň, ktorú muž spieva žene a asi o pol roka na to sa mi ozval Adam, či nemám pre neho nejaký text,“ priblížila Sima Martausová. Vianočné želanie uvidia diváci RTVS na Štedrý večer na Jednotke.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Sima Martausová #Adam Ďurica #Vianočné želanie

+ Správna zdravá životospráva sa ukáže aj na vašej pokožke.
Načo vám je sláva a peniaze, keď vás doma nikto...

+ Možno oklamete sami seba, avšak lekára a výsledky neoklamete.
Nič nerobte rýchlo, robíte tak len väčšie chyby....