Nový Bond? Radšej žena ako cudzinec, tvrdia Briti. Ale tohto muža chcú!

Väčšina Britov by v úlohe neohrozeného agenta Jamesa Bonda videla radšej ženu ako cudzinca. Za zlé však považuje väčšina z nich obe tieto možnosti, vyplýva z prieskumu, ktorý zverejnila agentúra YouGov.

08.10.2018 00:00
Daniel Craig a jeho manželka Rachel Weisz Foto: ,
Herec Daniel Craig, predstaviteľ Jamesa Bonda a jeho manželka Rachel Weisz na zábere z 9. apríla z New Yorku.
debata (1)

Problém však väčšina oslovených Britov nemá s predstaviteľom agenta Jej Veličenstva, ktorý by pochádzal z etnickej menšiny. Najradšej by ako nástupcu Daniela Craiga videli Idrisa Elbu. Budúci film o agentovi 007, ktorý natočí americký režisér Cary Fukunaga, by mal do kín vstúpiť vo februári 2020. Už teraz je však jasné, že pre terajšieho predstaviteľa hlavnej úlohy Daniela Craiga bude jeho piaty bondovský film posledným.

Práve na to, kto by ho mal v úlohe nahradiť, sa pýtala Britov agentúra YouGov. Pýtala sa pritom „bežnej populácie“ aj ľudí, ktorí sa označili za milovníkov bondoviek. Najviac opýtaných by si prialo, aby sa Craigovým nástupcom v úlohe Jamesa Bonda stal Idris Elba (28 percent), na druhom mieste skončil s odstupom Tom Hardy (11 percent) a na treťom Tom Hiddleston (päť percent).

Nadpolovičná väčšina respondentov z bežnej populácie aj milovníkov bondoviek by si dokázala predstaviť, že by agenta s povolením zabíjať odteraz hral príslušník etnickej menšiny. Aby bol v ďalšom zo série snímok Bond homosexuálom, ale považuje za prijateľné len 40 percent opýtaných v kategórii bežných filmových fanúšikov a 31 percent v kategórii milovníkov bondoviek.

Herec, režisér a dokonca aj dídžej Idris Elba... Foto: SITA/AP, Grant Pollard
Herec, režisér a dokonca aj dídžej Idris Elba na premiére filmu Yardie so svojou partnerkou Sabrinou Dhowre. Herec, režisér a dokonca aj dídžej Idris Elba na premiére filmu Yardie so svojou partnerkou Sabrinou Dhowre. Práve jeho by najviac Britov rado videlo v úlohe nástupca Daniela Craiga.

Neprijateľné je pre väčšinu v oboch skupinách respondentov, aby agenta Jej Veličenstva hrala najbližšie žena. Ešte menej ľudí je potom naklonených tomu, aby bol Jamesom Bondom niekto iný ako Brit.

Či už sa Bondom po Danielovi Craigovi stane ktokoľvek, minuloročný prieskum agentúry YouGov naznačuje, že by počiatočný odpor proti jeho predstaviteľom nemusel byť trvalý. Po oznámení, že po Piercovi Brosnanovi úlohu agenta stvárni modrooký blondiak Craig, sa medzi filmovými fanúšikmi zdvihla vlna odporu. Vlaňajší prieskum ale ukázal, že je tento herec po Seanovi Connerym najobľúbenejším predstaviteľom agenta 007. Na treťom mieste sa vtedy umiestnil Roger Moore.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #žena #Daniel Craig #Idris Elba #predstaviteľ #James Bon #nástupca

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...

+ Nezabúdajte na vitamíny a tekutiny, vaše telo ich práve teraz potrebuje.
Tvrdo pracujte, ale nezabúdajte na...