Svaly z ocele, slávičí hlas aj herecký talent! Tento muž slávi 50, pozrite sa

Austrálsky herec Hugh Jackman, ktorý 12. októbra oslávi päťdesiatku, sa preslávil ako superhrdina Wolverine z komiksovej adaptácie X-Men.

12.10.2018 10:00
debata
Hugh Jackman na známej austrálskej Bondi beach. Foto: Profimedia
Hugh Jackman Hugh Jackman na známej austrálskej Bondi beach.

Rovnako exceloval po boku Nicole Kidmanovej v romantickej dráme Austrália a vo februári 2009 moderoval odovzdávanie filmových Oscarov, tiež už trikrát moderoval divadelné ceny Tony. Medzi ďalšie snímky s jeho účasťou patrí napríklad romantická komédia Kate a Leopold či upírsky Van Helsing.

Herec Hugh Jackman a jeho manželka Deborra-Lee...
Herec Hugh Jackman.
+12Herec Hugh Jackman na známej Bondi Beach...

Marvelovský thriller X-Men, kde Hugh stelesnil neľútostného mutanta Wolverina, obdareného zázračnou schopnosťou regenerácie, mu na prelome tisícročí rozdelil jeho život na dve časti a urobil z neho filmovú hviezdu. Od tej doby sa pravidelne umiestňuje v ankete časopisu People o 50 najkrajších ľudí sveta.

V roku 2009 sa vrátil na aj na divadelné Broadway po tom, čo mu rola v muzikáli The Boy From Oz priniesla v roku 2004 cenu Tony. Spevácke schopnosti predviedol aj v muzikáli Najväčší šoumen z minulého roka.

Herečka Nicole Kidman a jej kolega Hugh Jackman... Foto: SITA/AP, Vianney Le Caer
Nicole Kidman a jej kolega Hugh Jackman Herečka Nicole Kidman a jej kolega Hugh Jackman na 7. ročníku AACTA International Awards v Los Angeles.

Hugh sa narodil v Sydney ako najmladší z piatich detí Angličanov Chrisa Jackmana a Grace Watsonovej. Rodičia sa rozviedli, keď mal osem, a on zostal s otcom a súrodencami v Austrálii, zatiaľ čo matka sa vrátila do Anglicka.

V poslednom ročníku na univerzite sa zapojil do kurzu herectva. Zahral si tam hlavnú úlohu v hre Vyrozumenie Václava Havla. Neskôr poznamenal, že „sa v tom týždni cítil s ostatnými ľuďmi viac ako doma, než za celé tri roky, čo bol na univerzite.“

Potom vyštudoval herectvo a v deväťdesiatych rokoch exceloval v austrálskych divadelných predstaveniach Kráska a zviera alebo Sunset Boulevard a za hlavnú rolu v britskom muzikáli Oklahoma! (1999) bol nominovaný na prestížnu cenu Laurence Oliviera.

Rok 2003 Herec Hugh Jackman v kožených... Foto: SHUTTERSTOCK
tragický rok módy 2003 - Hugh Jackman Rok 2003 Herec Hugh Jackman v kožených nohaviciach s teniskami a dlhými vlasmi. Čo poviete, vydarené, však?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hugh Jackman #Wolverine #kariéra #film #spev #Austrália #jubileum #svaly #jubileá hviezd

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...