Režisérka Poledňáková nechcela v novom filme Norisovú! Prečo zmenila názor?

Do slovenských kín vstúpil vo štvrtok nový český film nakrútený na motívy knihy Marie Poledňákovej.

09.11.2018 08:00
debata
Herečka Soňa Norisová na filmovej premiére... Foto: Profimedia
Herečka Soňa Norisová na filmovej premiére novinky Ten, kto ťa miloval. Herečka Soňa Norisová na filmovej premiére novinky Ten, kto ťa miloval.

Autorka, ktorá má na svojom konte divácky obľúbené snímky S tebou mě baví svět alebo Jak vytrhnout velrybě stoličku, tentoraz ponúkla detektívku pre celú rodinu.

Poledňáková si vždy poctivo vyberala tím, s ktorým sa jej film realizoval. Do snímky Ten, kto ťa miloval však podľa vlastných slov nemala ambíciu hovoriť producentovi Adamovi Dvořákovi ani prizvanému režisérovi a scenáristovi Janovi Pachlovi (Gangster Ka, Gangster Ka: Afričan).

„Mala som len pár pripomienok k hereckému obsadeniu. Napríklad som nechcela, aby hlavnú ženskú postavu hrala Soňa Norisová,“ uviedla v rozhovore. „Neskôr som to odvolala, pretože som ju videla hrať a veľmi sa mi páčila. Je podľa mňa neskutočným talentom. A ďakujem Adamovi, že stál za jej výberom a že ju pre mňa objavil,“ priznala známa česká scenáristka a režisérka a zároveň poznamenala, „proces obsadzovania je náročný, ale tiež zábavný.“

Kniha Ten, kto ťa miloval je Poledňákovej prvým kriminálnym románom. Podľa slov autorky ju opustenie žánru, ktorý bol pre ňu typický, zrazu začalo baviť. „Zistila som, že detektívka sa píše omnoho ľahšie. Síce je veľmi dôležité správne nastaviť zápletku, ale na druhú stranu, má prirodzený ťah k ‚niečomu‘, čo sa pri ‚normálnej‘ hre takto nastaviť nedá,“ dodala.

Vo filmovej podobe príbehu hrá jednu z ústredných postáv Václav Postránecký, diváci sa ďalej môžu tešiť na herecké výkony Pavla Řezníčka, Lívie Bielovič, Hynka Čermáka, Lukáša Vaculíka či Evy Holubovej.

debata chyba
Viac na túto tému: #novinka #film #detektívka #Soňa Norisová #Marie Poledňáková

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...