Donutil sa vracia ako doktor Martin. A rovno do kín! Bude riešiť vraždu

Ostravské štúdio Českej televízie natočilo film inšpirovaný seriálom Doktor Martin, ktorý s úspechom vysielala aj RTVS.

15.11.2018 08:40
Miroslav Donutil ako doktor Martin Foto:
Herec Miroslav Donutil ako doktor Martin v celovečernom filme Doktor Martin: Záhada v Beskydách.
debata

Premiéra snímky Doktor Martin: Záhada v Beskydách bude 6. decembra, keď ho distribútori nasadia do kín. Film vznikol v koprodukcii s ČT a tvorivou skupinou Kataríny Ondrejkovej. Réžie sa ujal Petr Zahrádka. V hlavnej úlohe sa predstaví opäť Miroslav Donutil.

„Svojrázneho beskydského lekára tentoraz fanúšikovia televíznej série spoznajú aj ako detektíva. V celovečernom komediálnom krimipríbehu sa bude potýkať nielen s čerstvým otcovstvom, ale aj dávnym tajomstvom a dokonca aj s vraždou,“ povedala hovorkyňa ostravského studia ČT Jana Černá Nováková. Dodala, že všetko začne nálezom pozostatkov kostry niekde v lese. Vďaka tomu sa vynorí aj stará miestna legenda o trpaslíkovi, zlatom poklade i tajomných hodinkách s plánikom.

Film nadväzuje na jeden z najúspešnejších seriálov Českej televízie, ktorého dve série vznikli v spolupráci producentskej spoločnosti Bionaut a Tvorivej producentskej skupiny Kataríny Ondrejkovej.

„Keď končila druhá séria seriálu, tušil som, že si Doktor Martin vyslúži celovečerný film. Pôjde v ňom o tajuplný a prekvapivo nelekársky príbeh, špecifická povaha Martina ale zostáva. Je stále rovnako odmeraný a nekontaktný, hoci vďaka žene a dieťaťu už dokáže byť aj ľahko submisívny,“ povedal k svojej úlohe Miroslav Donutil.

Podľa Ondrejkovej by bolo škoda, keby film nevznikol. „Po dobu práce na dvoch sezónach seriálu sa vytvoril tím, ktorého potenciál by bolo škoda nevyužiť, a tak sme si povedali, že príbehy Doktora Martina uzavrieme filmom,“ povedala.

Dodala, že film má pôvodný scenár, ktorý si zo seriálu požičiava postavy. Komediálno-detektívny príbeh sa natáčal v lete a na jeseň tohto roku. Okrem Donutila sa na plátne objaví aj Jitka Čvančarová, Marek Geišberg či Jiří Bartoška. Slovenskú herečku Gabrielu Marcinkovú však diváci v celovečernom filme neuvidia.

debata chyba
Viac na túto tému: #film #návrat #Česká televízia #Miroslav Donutil #Doktor Martin

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...