Kostelný, Matonoha aj Igonda opäť spolu! Oravská zima im dala zabrať

Koncom januára sa partia zo seriálu Prázdniny vybrala na zasneženú Oravu, kde vznikol film Vianočné dobrodružstvo.

22.11.2018 00:00
Tomáš Matonoha, Ľuboš Kostelný a Marko Igonda Foto:
Tomáš Matonoha, Ľuboš Kostelný a Marko Igonda vo filme Prázdniny - Vianočné dobrodružstvo.
debata

Na pľaci nechýbali ženské predstaviteľky Kristína Greppelová, Lucia Siposová a Zuzana Norisová, ani ich mužskí kolegovia – Ľuboš Kostelný, Tomáš Matonoha a Marko Igonda.

Film, ktorý sa k divákom JOJ-ky dostane 19. decembra, sa nakrúcal na Orave v obci Malé Borové, kde stála „Prázdninová chalupa“. Keďže išlo o nakrúcanie zimného dobrodružstva, zabrať dostala aj kostymérka filmu – Danka Kubínyová. Všetkým hercom musela pripraviť zimnú garderóbu, ale aj sviatočné oblečenie na vianočnú večeru v každej rodine. Rekvizitári zasa nakupovali iné zimné pomôcky – lyže, palice, korčule, sánky, boby, stromčeky, darčeky… Ako inak, kostymérke dalo zabrať najmä obliekanie detí, 7-mich malých hercov navliecť do zimného oblečenia, potom vyzliecť a zasa obliecť – pri tom sa človek potrápi.

Detskí herci vo filme Prázdniny - Vianočné... Foto: JOJ
Prázdniny - Vianočné dobrodružstvo Detskí herci vo filme Prázdniny - Vianočné dobrodružstvo.

Keďže pred kamerou sa už objavilo aj bábätko, malý Oskar, toho museli v niektorých záberoch, v aute či na sánkach nahradiť bábikou (rebornom), aby počas dlhých skúšok neprechladlo. Rovnaké oblečenie tak musel mať nielen Oskar, ale aj jeho náhradník z umelej hmoty.

Keďže počasie na Orave bolo typické oravské a treskúca zima poriadne štípala líca hercom aj štábu, na pľaci sa vypilo viac ako 200 litrov čaju. Chalupa na Orave dostala prednosť pred tatranskými lokáciami, keďže tvorcovia potrebovali vybrať miesto, kam počas dňa nechodí veľa ľudí.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #prázdniny #Ľuboš Kostelný #Marko Igonda #Tomáš Matonoha

+ Odpočinok je tak isto dôležitý ako tréning.
Ak skutočne chcete a ak sa snažíte, všetko stihnete bez problémov....

+ Naštudujte si svoje možnosti a začnite sa podľa nich správať.
Mali by ste si uvedomiť, čo ste dokázali a nebyť...