Druhýkrát som nakrúcala rozprávku, je to niečo krásne, vraví Judit Bárdos

Do slovenských kín vstupuje vo štvrtok rozprávková novinka Čertovské pero v réžii Mareka Najbrta. Jej obsadenie je česko-slovenské. Rezonujú v ňom však mená Judit Bárdosovej či Lukáša Latináka.

29.11.2018 11:15
Herečka Judit Bárdos na premiére rozprávky... Foto:
Herečka Judit Bárdos na premiére rozprávky Čertovské pero.
debata

V hlavných úlohách si v Čertovom pere zahrali Judit Bárdos a Jan Cina. Lucifera stvárnil Ondřej Vetchý, čertov Lukáš Latinák, Václav Kopta, Jakub Žáček a ďalší. Ako hlavný zloduch, krajčír Slizniak sa predstaví Jan Budař, nečestného starostu Kriváka si zahral Tomáš Jeřábek a Grétkinho otca nedávno zosnulý Marián Geišberg.

„Ja som druhý raz v živote nakrúcala rozprávku a druhý raz som mala pocit, že je hrozne krásne, aspoň pre mňa, hrať čistú lásku, bez nejakých očakávaní, bez nejakej minulosti, čistú, znovuzrodenú, úplne novú lásku. To je niečo krásne. A v tejto rozprávke je okrem toho takou čerešničkou na torte aj spoločenská kritika, piesne a dobrý čertovský humor. Takže myslím, že je to výnimočný projekt,“ poznamenala Bárdos, ktorá si zahrala hlavnú ženskú postavu.

Video

Okrem nej sa na plátne objaví aj Jan Cina, Lucifera stvárnil Ondřej Vetchý, čertov Lukáš Latinák, Václav Kopta, Jakub Žáček a ďalší. Ako hlavný zloduch, krajčír Slizniak sa predstaví Jan Budař, nečestného starostu Kriváka si zahral Tomáš Jeřábek a Grétkinho otca nedávno zosnulý Marián Geišberg.

Rozprávka malým divákom a diváčkam originálnym spôsobom priblíži, ako pracujú čerti – tí totiž tentoraz vôbec nie sú zlí, len dodržujú pravidlá.

Herec Lukáš Latinák na premiére rozprávky... Foto: Continental Film
Herec Lukáš Latinák na premiére rozprávky Čertovské pero. Herec Lukáš Latinák na premiére rozprávky Čertovské pero.

„Keď má niekto viac hriechov, ako má mať, tak poňho treba ísť a treba ho trošku povariť a mučiť, tak je to napísané. V tejto rozprávke je celé peklo vymyslené podľa toho, že je tam to čertovské pero, ktoré zapisuje tie hriechy. A listiny, ktoré spisuje, neustále pribúdajú a musia sa zosumarizovať, priradiť k nejakým menám, potom sa musia odvážiť, podľa čoho čerti zistia, či dotyčného stále netreba trestať alebo už je to cez čiaru a treba to ísť rýchlo vyriešiť. Takže vlastne celé peklo je taký úrad. A podľa mňa je to krásna paralela, lebo aj úrad je vlastne tak trochu peklo,“ zasmial sa Latinák.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #práca #Judit Bárdos #rozprávka #Lukáš Latinák #Čertovské pero

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...