Zopakovať úspech z čias Harryho Pottera? Smiešne, tvrdí Rupert Grint

Britský herec Rupert Grint sa možno už nikdy nevymaní zo spojenia s Ronom Weasleym - postavou z filmového spracovania príbehov Harryho Pottera podľa knižiek spisovateľky J.K. Rowlingovej.

10.12.2018 00:00
Herec Rupert Grint na archívnom zábere. Foto: ,
Herec Rupert Grint na archívnom zábere.
debata

V rozhovore s dennníkom The Guardian zaspomínal na začiatok svojej hereckej kariéry i všetko ostatné, čo potom nasledovalo. „Môj život má jasne vymedzenú hranicu medzi predtým a potom. Do júna 2000 som chodil do normálnej štátnej školy a viedol obyčajný život. Môj otec predával spomienkové predmety na Formule jedna a mamka robila svadobné torty a starala sa o päť detí. Keď som dostal rolu Rona Weasleyho, okamžite som odišiel zo školy – a veci už nikdy neboli rovnaké,“ uviedol pre Guardian herec Grint.

Podľa vlastných slov bol vždy celkom hanblivé dieťa a hranie pre neho bolo vždy príťažlivé, pretože sa mohol schovať za postavu a stať sa niekým úplne iným. Vystupoval na množstve školských osláv a v školských hrách.

„Prvých pár filmov o Harrym Potterovi pre mňa bolo ako sen. Do konkurzu som sa prihlásil, pretože som tie knižky miloval. Ale keď som sa dostal k tretiemu alebo štvrtému dielu, začal som cítiť ohromujúcu ťažobu zodpovednosti, pretože boli tak fenomenálne populárne. Tie veci okolo médií a červeného koberca boli ako útok na všetky zmysly. Toto nie je typ prostredia, v ktorom by som exceloval,“ vyjadril sa Grint.

„Rozhodne boli chvíle, keď som pomýšľal na odchod. Natáčanie Harryho Pottera bolo obrovskou obeťou; pracujete od veľmi mladého veku po dlhú dobu. Spomínam si, že počas jednej dlhšej pauzy som si hovoril: ‚Celá táto vec je taká hrozne pohlcujúca. Vážne sa chcem vrátiť späť? Možno to jednoducho nie je pre mňa.‘ Ale hádam, že to bolo len tým, že som bol tínedžer,“ skonštatoval v interview Grint.

Herec údajne tiež vnímal očakávania verejnosti, že sa zapletie do nejakého veľkého škandálu mimo filmové plátno. „Mal som pocit, že ľudia čakajú, kedy sa odtrhnem z reťaze, ale to sa nikdy nestalo. My sme natáčali vo veľmi uzavretej bubline Watforde, nie v Hollywoode, takže sme nemali šancu objaviť drogy alebo niečo podobné.“

Dokončenie Harryho Pottera bolo podľa Grinta neskutočné. „Bol to veľmi čudný pocit, ale prišlo to v pravej chvíli, kedy sme boli pripravení sa pohnúť ďalej. Ale po poslednom zábere bolo divné uvedomiť si, že je koniec. Bolo to odzbrojujúce a ja som v tej chvíli vážne nevedel, čo sa deje. Cítil som sa trochu stratený,“ zauvažoval.

Hranica medzi ním a Ronom bola údajne s každým filmom tenšia a myslí si, že sa v podstate stali rovnakou osobou. „V Ronovi je veľa zo mňa a posunúť sa ďalej bola veľká zmena, pretože bol neustálou súčasťou môjho života. Nechcem to prirovnávať k prepusteniu z väzenia, pretože som nebol vo väzení, ale pripadal som si, akoby som vyšiel z nejakého ústavu. Bolo fajn sa nadýchnuť čerstvého vzduchu a teraz si vážne užívam ten odstup od sveta filmových efektov.“

Na vrchol sa Rupert Grint dostal veľmi skoro, ale s tým vraj nemá problém. „Bolo by smiešne si myslieť, že dokážem zopakovať rovnaký úspech. Vždy to bude výzva, ale užívam si to. A je zábava ľudí niečím prekvapiť,“ uviedol herec, ktorý tento rok oslávil tridsiate narodeniny.

„Nemám pocit, že už by som na tridsiatku bol zrelý, a neviem, čo pre mňa chystá budúcnosť. Nechám to jednoducho plynúť, budem ďalej hrať zaujímavé postavy a uvidím, čo sa stane. Rád by som sa čoskoro usadil a mal deti,“ vyhlásil.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kariéra #minulosť #Rupert Grint #rola #Harry Potter #Ron Weasley

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...