VIDEO: Desivé scény som mal živo pred očami, opisuje Hartl nakrúcanie Trhliny

Podľa bestselleru Trhlina vznikol mysteriózny film režiséra Petra Bebjaka, v ktorom si jednu z hlavných úloh zahral Dávid Hartl.

15.12.2018 11:30
Dávid Hartl a Tomáš Maštalír Foto:
Zľava: Dávid Hartl a Tomáš Maštalír - predstavitelia Andreja a Dávida vo filme Trhlina.
debata (2)

Príbeh o jednej z najväčších záhad Slovenska, nevysvetliteľnom miznutí ľudí v pohorí Tribeč, priniesol v roku 2016 čitateľom Jozef Karika. Podľa jeho bestselleru Trhlina vznikol mysteriózny film režiséra Petra Bebjaka s rovnakým názvom, ktorý sa 24. januára dostane do kín. Na jeseň 2019 Trhlinu uvidia aj diváci JOJ-ky ako 3-dielnu minisériu.

Zľava: Matej Marušin, Dávid Hartl, Mária... Foto: JOJ
Trhlina Zľava: Matej Marušin, Dávid Hartl, Mária Bartalos a Tomáš Maštalír vo filme Trhlina.

Štvoricu hlavných hrdinov pred kamerami stvárnili Matej Marušin, Mária Bartalos, Dávid Hartl a Tomáš Maštalír. Prekvapivo, producent Rasťo Šesták približuje, že veľký kasting na hlavných predstaviteĺov robiť nemuseli. „Tým, že slovenských hercov dobre poznáme, vedeli sme si už dopredu predstaviť, ktorý herec za akou tvárou príbehu bude,“ opísal Šesták. „Testovali sme najmä nositeľa hlavnej úlohy – Igora a jeho priateľku Miu, úlohy napokon dostali Matej Marušin a Mária Bartalos.“

Rolu záhadológa Andreja tvorcovia zverili mladému hercovi Dávidovi Hartlovi, ktorého diváci poznajú vďaka výraznej úlohe v snímke Únos. Ako priznal, z natáčania Trhliny bol spočiatku nervózny. „Kniha vo mne zanechala obrovský dojem a z príbehu som zostal nesvoj. A to mi už v mejli svietili dátumy výroby a presné lokácie. Keďže desivé scény z knihy som mal živo pred očami, stále som si musel opakovať: "Preboha, naozaj idem na tie strašné miesta a dokonca v období, kedy sa tie záhady dejú“," opísal Hartl.

Ako vnímal Dávid Hartl nakrúcanie v pohorí Tribeč si pozrite v našom videu na TV Pravda.

Video

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Dávid Hartl #Peter Bebjak #trhlina

+ Joga a meditácia posilnia nielen telo, ale aj myseľ.
Uznania za tvrdú prácu sú na dosah, vytrvajte v úsilí....

+ Budete sa cítiť výborne, najlepšie na prechádzke so svojím psíkom.
Nestrácajte nádej, pokračujte ďalej v sne o...