VIDEO: Podarí sa ľuďom s nadváhou životný reštart? Zabojujú na JOJ-ke

Aký ťažký môže byť životný reštart? Nadváha je bezpochyby jedným z dôvodov, prečo ľudia po "radikálnom resetovaní" svojho života zatúžia.

08.01.2019 09:30
reštart Foto:
Účinkujúci v relácii Reštart chudnú pod dohľadom odborníkov, jedným z nich je aj lekár internista Peter Tatar.
debata

Nielen o ich boji s kilogramami je nová relácia JOJ-ky s názvom Reštart, ktorá sa k divákom dostane v utorok, 8. januára.

Sedemnásť ľudí žije nespokojne, v smútku a depresiách tak, že sa jedného dňa rozhodnú pre radikálnu zmenu. Potrebujú svoj život vrátiť do čias, keď boli ešte šťastní. Osamelosť po rozvode je zničujúca, závislosť na hracích automatoch prerastá cez hlavu a ničí život, konflikty s rodičmi presahujú mieru, ktorá sa dá zvládnuť, zajedanie smútku prináša desiatky kíl navyše.

Na zmenu nie je nikdy neskoro a pred kamerami vyrazí 17 ľudí na cestu za zmenou, ktorá bude trvalá. Po ceste za ich novým ja budú súťažiacich sprevádzať štyria odborníci – športový fyziológ Viktor Bielik, terapeut Patrik Balint, lekár internista Peter Tatar a tréner Dominik Hopjak.

Relácia začala vznikať začiatkom roka 2018 a v rámci kastingov tvorcovia vyberali ľudí nielen s nadváhou, ale takých, ktorí potrebujú celkovo svoj život zreštartovať a nájsť spôsob, ako byť opäť šťastnými," opísal dramaturg projektu Marek Ružička a dodal: „Áno, našli sa aj takí, ktorí so svojím životom hýbať nechceli, ale aj o tom Reštart je. Problémom sa treba postaviť zoči- voči, inak to nejde. V šestnástich epizódach, ktoré uvidia diváci JOJ-ky, sa nám reštart podaril.“

Svoju 15-ročnú skúsenosť využil v relácii športový fyziológ Viktor Bielik, pôsobiaci aj na Univerzite Komenského v Bratislave. „Prostredníctvom sedemnástich osudov, ktoré sa dostanú na obrazovku, dokážeme pomôcť a motivovať ľudí na celom Slovensku, aby zlepšili svoj životný štýl. Ukážeme im, že o zmenu sa oplatí zabojovať. Relácia je zaujímavá tým, že nejde len o zhadzovanie kilogramov, ale aj o nastavenia ľudí na zdravú výživu či staroslivosť o zdravie – problémy účinkujúcich sme riešili komplexne,“ opísal Bielik.

Video

Trénerom účinkujúcich v šou Reštart je Dominik Hopjak. „Ja vnímam reláciu aj ako edukáciu ľudí, ktorí mali na začiatku zlé návyky, išlo o resetnutie ich zlozvykov. Zároveň ich učíme lepším zvykom, čo sa životného štýlu týka,“ opísal.

Video

V rámci šestnástich príbehov sa na obrazovke diváci zoznámia aj s manželmi Remenárovcami, ktorí sa o reštart života pokúsili ako dvojica. „Reštart nám zobral naše kilá navyše,“ začali opisovať s úsmevom manželia. „My sme skúšali chudnúť viackrát, aj s pomocou rôznych sirupov či tabletiek, ale kilá sa nám vždy vrátili. Potrebovali sme ‚nakopnúť‘, rozhýbať sa, čo sa nám napokon podarilo s pomocou celého tímu.“ Zbaviť sa 20 kilogramov za štyri mesiace je úspechom, ktorý sa Miriam Remenárovej v relácii podaril.

S kilami zabojovali aj Miriam a Jozef Remenárovci. Foto: JOJ
Reštart S kilami zabojovali aj Miriam a Jozef Remenárovci.

Diváci sa v Reštarte stretnú s ľuďmi, ktorých trápi mierna nadváha, s ktorou si roky nedokážu pomôcť, až po takých, ktorí zvádzajú boj s morbídnou obezitou. Súčasťou relácie je aj moderátorka JOJ-ky Erika Barkolová, ktorá sa stala jednou z účinkujúcich a takisto pred kamerami a spomocou odborníkov bojovala s kilami navyše.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #nadváha #zmena #Joj #Reštart

+ Na každom kroku na vás čakajú prekážky, je to však v poriadku.
Zabudnite na televíziu, sústreďte sa na niečo na...

+ Začnite jesť pravidelne v menších dávkach, budete sa cítiť lepšie.
Na darčeky nemusíte míňať peniaze, pokúste sa...