Kostková, Adamovská či fešný syn Polívku! Kto bude behať (so)za ženami?

Už koncom mesiaca bude divákov v kine lákať nová česká komédia. Má naozaj hviezdne obsadenie.

09.01.2019 00:00
debata
zväčšiť Zľava: Vladimír Polívka, Zlata Adamovská,... Foto: CinemArt SK
Vladimír Polívka, Zlata Adamovská, Tereza Kostková, Veronika Kubařová a Jenovéfa Boková Zľava: Vladimír Polívka, Zlata Adamovská, Tereza Kostková, Veronika Kubařová a Jenovéfa Boková.

Tvorcom filmu Ženy v behu sa podarilo do projektu dostať hviezdy niekoľkých generácií. Medzi nimi nebude chýbať Zlata Adamovská či populárna Tereza Kostková, ktorú diváci poznajú aj z obrazoviek Českej televízie a moderovanie Stardance, alebo Ondřej Vetchý. Mladšie ročníky zastupuje napríklad v Česku veľmi populárna Jenovéfa Boková alebo Vladimír Polívka – syn herca Bolka Polívku a jeho exmanželky Chantal Poullainovej.

Vo filme Ženy v behu si zahral aj fešný syn...
Nová česká komédia Ženy v behu bude lákať...
+3Zľava: Vladimír Polívka, Zlata Adamovská,...

O námet, scenár a následne aj réžiu sa postaral Martin Horský. Námet mu vraj napadol práve pri behu. „Odporúčam to všetkým. Ak chcete byť napadnutí nápadmi, choďte si zabehať! Beh je výborný prostriedok k utriedeniu myšlienok, budete prekvapení, čo všetko vám pri ňom napadne,“ podotkol Horský, podľa ktorého komédia nielen o behu, ale aj o láske, divákov a diváčky pobaví a nabije pozitívnou energiou až do jari.

S behaním je to podľa Horského úplne rovnako, ako v živote – treba vydržať a nevzdávať sa, keď je cieľ na dosah. Dnešné ženy pritom podľa neho musia toho vydržať skutočne veľa. „Starajú sa o rodinu, majú svoje zamestnanie a mnoho ďalších vecí. Sú vlastne v neustálom behu, rovnako ako naše hrdinky, ktoré si k tomu pribrali ešte beh maratónsky. Názov filmu teda nesie dva významy, pričom beh životný je pre mňa pochopiteľne ten dôležitejší,“ uviedol režisér a scenárista.

Dej novinky:
Věra prežila nádherný život s Jindřichom a je pevne rozhodnutá splniť jeho posledné prianie – zabehnúť maratón. Emancipovaná a rázna matka troch dcér v tom nevidí žiadny problém, trasu si rozdelí s dcérami na štyri časti a zabehnú ju formou štafety. Žiadna z nich síce dosiaľ neodbehla ani meter, no do štartu zostávajú ešte tri mesiace a tréner Vojta pripravil skvelý kondičný plán, stačí len začať. Dcéry sa však do behania veľmi nehrnú, majú celkom iné starosti. Najstaršia Marcela čelí dennodenným problémom svojich troch synov, pričom ich otec Karel ju už dvadsať rokov nechce požiadať o ruku. Prostredná Bára túži po dieťati, lenže preňho zatiaľ nenašla toho pravého otecka a najmladšia Kačka síce chlapa má, ale ženatého. Věra teda musí pozbierať všetky sily, aby dcéry, ktoré majú úplne iné priority, presvedčila a rodinnú štafetu doviedla do zdarného konca.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #novinka #komédia #Tereza Kostková #Ondřej Vetchý #Jenovéfa Boková #Ženy v behu #Zlata Adamovská

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...