Barbora Rakovská na obrazovke RTVS! V dennom magazíne o folklóre

Od 14. januára sa priaznivci folklóru môžu tešiť na pravidelný denný magazín o folklóre, ľudovej tvorbe a slovenských tradíciách.

11.01.2019 14:22
debata

Folkloriku, ktorú bude moderovať Barbora Krajčírová (Rakovská), bude Jednotka vysielať od pondelka do piatka po Dámskom klube.

Barbora Krajčírová (Rakovská) je moderátorkou... Foto: RTVS
Barbora Krajčírová (Rakovská) Barbora Krajčírová (Rakovská) je moderátorkou relácie Folklorika.

Folklorika nepriamo nadväzuje na dva formáty RTVS – Zem spieva a Remeslo má zlaté dno. Divákom ponúkne pestré informácie o folklóre, ľudovej kuchyni, remeslách či osobnostiach regiónov. "Folklór je nielen naša história, či naša prítomnosť, ale pevne verím, že aj budúcnosť. Pripomínať si remeslá, jedlá a životy našich predkov dodáva nášmu modernému životu pokoru a motiváciu pokračovať v ich tradíciách. Veľmi sa teším, že si budú môcť diváci pozrieť Folkloriku každý pracovný deň, a že sa na chvíľku nechajú pozvať do všetkých kútov nášho krásneho Slovenska,“ prezradila moderátorka relácie Barbora Krajčírová.

Folkorika je relácia o nás, o našej histórii, tradíciách, o našich koreňoch, diváci sa môžu na program tešiť pravidelne päťkrát do týždňa.

Barbora Krajčírová (Rakovská) je moderátorkou... Foto: RTVS
Barbora Krajčírová (Rakovská) Barbora Krajčírová (Rakovská) je moderátorkou relácie Folklorika.

Pondelok bude ochutnávkou tém, ktoré budú odvysielané v nasledujúcich dňoch. Utorková Folklorika s podtitulom Ľudová kuchyňa sa bude venovať receptom, ktoré tvoria gurmánske dedičstvo daného kraja, či oblasti. Ďalšia relácia, vysielaná vždy v stredu s podtitulom Vojvodina, nazrie do každodenného života Slovákov žijúcich za hranicami. Štvrtok bude patriť folklóru v celej kráse a pestrosti, ktorú ešte aj dnes nájdeme po celom Slovensku. Má podtitul Moje korene. V piatok sa budú striedať bloky Remeslo má zlaté dno a Zeme pán, v ktorých predstavíme miestnych remeselníkov, ľudových tvorcov a výnimočných ľudí, ktorí uchovávajú krásu autentickosti a dúfajú, že remeslo a tradície prežijú.

debata chyba
Viac na túto tému: #Barbora Rakovská #Folklorika

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...