Rebelka aj milenka! Zuzana Norisová oslavuje 40, pozrite si jej premeny

Herečku Zuzanu Norisovú si filmoví diváci spájajú s jej veľkou rolou študentky Terezy v retromuzikáli českého režiséra Filipa Renča s názvom Rebelové (2001). Slovenská herečka a speváčka vo štvrtok oslavuje 40 rokov.

24.01.2019 00:00
Zuzana Norisová Foto:
Zuzana Norisová v roku 2003.
debata (8)

Zuzana Norisová sa narodila 24. januára 1979 v Malackách v rodine lekára a učiteľky. Absolvovala Hudobno-dramatický odbor na Konzervatóriu v Bratislave. V štúdiu spevu pokračovala na Konzervatóriu v Prahe u Jaroslava Ježka.

Po ukončení štúdia jej Divadlo Andreja Bagara v Nitre ponúklo rolu Beckey v hre Tom Sawyer, ďalej stvárnila úlohu Chiffon v muzikáli Malý obchod hrôzy. Potom si zahrala v rockovej opere Povraz s jedným koncom v réžii Soni Ferancovej.

Zuzana Norisová v roku 2005. Foto: Robert Hüttner
Zuzana Norisová Zuzana Norisová v roku 2005.

Nezvyčajné profesionálne úspechy dosiahla v Prahe. „Prahu milujem, je to mesto s neopakovateľnou atmosférou, rada sa tam vraciam aj pre pracovné ponuky“, prezradila v jednom z rozhovorov Zuzana Norisová. Herečka sa v Prahe zúčastnila na konkurze na úlohu Sandy v americkom muzikáli Jima Jacobsa a Warrena Caseyho Pomáda.

Mladú a pôvabnú Slovensku si všimol český režisér Filip Renč a ponúkol jej hlavnú rolu v retromuzikáli Rebelové. Atmosféru 60. rokov v ňom režisér navodil melodickými skladbami v podaní Zuzany Norisovej, dobovým oblečením a vydarenou choreografiou. Snímka získala okrem významných cien aj hlavnú cenu detskej poroty na Medzinárodnom filmovom festivale pre deti a mládež (Zlín Film Festival) v roku 2001. Za muzikálové postavy dostali Jan Révai a Zuzana Norisová ocenenie najromantickejší filmový pár roka na moskovskom festivale Face of Love (Podoby lásky).

„Môj život sa vďaka Rebelom úplne zmenil. Že je to veľmi pekný film, som ocenila až neskôr, po rokoch. Vtedy som na mne videla len samé chyby, nemohla som sa tú snímku ani pozrieť. K tomu stále dávali v rádiu pesničky z filmu Š-š-š a Pátá a mala som pocit, že všetkým, vrátane seba idem na nervy“, uviedla Norisová v jednom z rozhovorov. Populárny muzikál si v našich kinách pozrelo takmer pol milióna divákov.

Po úspechoch v Prahe nasledovala úloha rozkošnej Sugar v bratislavskom muzikáli v réžii Milana Lasicu Niekto to rád horúce.

V roku 2003 sa Zuzana Norisová stala jednou z protagonistov seriálu Strážce duší. Ušla sa jej rola dievčaťa, ktoré prenasledovala tajomná vízia. O rok neskôr účinkovala v snímke Milenci a vrazi (2004) nakrútenej podľa predlohy Vladimíra Párala. Kritika v roku 2005 vysoko hodnotila výkon muzikálovej herečky v romantickom príbehu o priateľstve, láske ale aj o intrigách a nenávisti z obdobia prvej polovice 17. storočia s názvom Traja muškatieri.

Ako naivná sexy letuška sa objavila v českom seriáli Letiště a ako drsná sexy policajtka v televíznom filme Boží pole s.r.o.(2006)

Seriál Prázdniny - rodina Jančichových: Ľuboš... Foto: JOJ
Ľuboš Kostelný Seriál Prázdniny - rodina Jančichových: Ľuboš Kostelný, Zuzana Norisová a ich seriálové ratolesti.

V komédii Tak fajn o nepodarenej dovolenke v Chorvátsku si pôvabná Slovenska zahrala v roku 2012. A o dva roky neskôr herečka prijala úlohu vo filmovom debute divadelného režiséra a scenáristu Tomáša Svobodu s názvom Hodinový manžel (2014). Filmová komédia priniesla na plátna kín mnohé úsmevné prekvapenia.

Zuzana Norisová v roku 2003.
Zuzana Norisová v roku 2003.
+15Zuzana Norisová v roku 2005.

Autorskú trojicu Jan Svěrák – Jaroslav Uhlíř – Zdeněk Svěrák spojila po prvý raz hudobná rozprávka Traja bratia (2014). Výpravný film plný známych hercov, láskavého humoru a chytľavých pesničiek vstúpil do kín v roku 2014. Slovenskej herečke Zuzane Norisovej sa v hudobnej rozprávke ušla úloha kráľovnej, Ruženkinej mamy. „Páčilo sa mi, že tá rozprávka je hravá, ale aj skutočná,“ zhodnotila herečka.

V roku 2016 si zahrala v šesťdielnom rodinnom komediálnom seriáli Prázdniny. Od marca 2018 sa stala súčasťou hereckého tímu v seriáli Milenky, ktorý priniesla na televízne obrazovky jedna zo súkromných televíznych spoločností.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #výročie #prázdniny #Zuzana Norisová #Rebelové

+ Budete sa cítiť výborne, najlepšie na prechádzke so svojím psíkom.
Nestrácajte nádej, pokračujte ďalej v sne o...

+ Nezabúdajte na zeleninu a ovocie, vaše telo si ich vyžaduje.
Nad nikým sa nepovyšujte, mohli by ste urobiť veľkú...