Film o Bowiem bez jeho hudby? Jeho syn ju zakázal, projekt sa mu nepáči

Pripravovaný životopisný film o Stardust o zosnulom anglickom spevákovi Davidovi Bowiem bude pravdepodobne bez jeho hudby. Filmárom ju v ňom zakázal použiť Bowieho syn Duncan Jones, ktorému sa tento projekt podľa vlastných slov nepáči.

03.02.2019 14:15
David Bowie Foto: ,
Zosnulý anglický spevák David Bowie.
debata

„Ak chce niekto vidieť životopisný film bez jeho hudby a bez požehnania jeho rodiny, tak to už bude na divákoch,“ napísal spevákov syn v nedeľu na Twitter. Ako dodal, nahnevalo ho okrem iného to, že tvorcovia filmu Bowieho rodinu nekontaktovali a svoj projekt s ňou nekonzultovali.

Jones, ktorý je sám režisérom, v príspevku na Twitteri spomenul a otagoval aj dvoch svojich spriatelených režisérov, Neila Gaimana a Petra Ramseya, ktorí by sa podľa neho mali zhostiť filmu o jeho otcovi namiesto režiséra pripravovanej snímky Stardust Gabriela Rangea. „Ak by to chceli urobiť Peter Ramsey a jeho tím ako animovaný film, potom by som tento pokus každému na svojej strane vrelo odporúčal,“ vyjadril sa Bowieho syn.

V Rangeovom pripravovanom filme Stardust má Bowieho stvárniť britský herec a muzikant Johnny Flynn. Okrem 35-ročného rodáka z Johannesburgu sa vo filme predstavia aj Jena Malone, ktorá si zahrá Bowieho manželku, a Marc Maron.

Dej snímky sa bude zameriavať na vzostup speváka, na jeho prvú cestu po Amerike v roku 1971 a obdobie, ktoré viedlo k vytvoreniu jeho alter ega Ziggyho Stardusta. Scenár napísal Christopher Bell, na produkcii spolupracujú Range, Paul Van Carter a Nick Taussig. S nakrúcaním plánujú začať v júni.

debata chyba
Viac na túto tému: #hudba #zákaz #David Bowie #Duncan Jones #použitie

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...