Neuveriteľné! Jennifer Aniston oslavuje 50 - stále božská, takto sa menila...

Jennifer Anistonová je ďalšou americkou herečkou, ktorá nestarne. V päťdesiatke vyzerá takmer dokonale nielen jej tvár, ale aj postava. Nemusí sa hanbiť ani za bilanciu na hereckom poli. K jubileu, ktoré oslávi 11. februára, už jeden darček dostala - koncom minulého roka mal premiéru film Dumplin'.

10.02.2019 00:30
Jennifer Aniston Foto: ,
Jennifer Aniston počas 4. ročníka odovzdávania výročných cien InStyle Awards v Los Angeles.
debata

Hlavnou hrdinkou romantickej komédie z produkcie spoločnosti Netflix je tínedžerka s nadváhou, ktorá vyrastá v domácnosti bývalej kráľovnej krásy – v podaní Jennifer Anistonovej. Podobne ako vo filme, ani vzťah Jennifer s matkou, modelkou a herečkou Nancy Dowovou nebol nijako vrúcny.

„Bola modelkou a veľmi si zakladala na svojom výzore. Dávala obrovský dôraz na to, ako vyzerala nielen ona sama, ale aj ja. Žiaľ, nikdy zo mňa nebola taká dokonalá modelka, akú si želala, a to jej sklamanie vo mne ostalo už natrvalo.“

Trio herečiek (zľava): Lisa Kudrow, Courteney...
David Schwimmer a Jennifer Aniston a ich...
+31Herci Matthew Perry a Jennifer Aniston na...

Napäté vzťahy s matkou pretrvali až do dospelosti, keď sa Nancy rozhodla priživiť na popularite svojej dcéry a predávala novinárom historky z jej dospievania. V čase najväčšej slávy seriálu Priatelia dokonca napísala bez dcérinho súhlasu knihu o jej živote From Mother and Daughter To Friends: A Memoir (Od matky a dcéry k Priateľom: Spomienky).

Grécke korene

Jennifer Joanna Anistonová má korene v Grécku. Pochádza síce z kalifornského mestečka Sherman Oaks, ale rodné priezvisko jej otca je Anastasakis. Ani otec John, rovnako ako mama, nemal ďaleko ku kumštu – bol televíznym producentom a hercom. Hereckú budúcnosť dcéry spečatil krst, keď sa krstným otcom malej Jen stal slávny komisár Kojak – Telly Savalas.

Spočiatku to vyzeralo tak, že Jennifer si vyberie iný druh umenia. V detstve túžila byť výtvarníčkou alebo sochárkou – jeden z jej výtvorov sa neskôr dokonca objavil aj Metropolitnom múzeu v New Yorku. Ani doma, ani vo waldorfskej škole nemala dovolené pozerať televíziu, od herectva ju odrádzal aj otec, svoju dcéru si predstavoval ako právničku. Keď si však Jennifer v jedenástich rokoch vyskúšala herectvo na vlastnej koži, bolo rozhodnuté. V tom období boli jej rodičia už rozvedení – dcéra s matkou sa presťahovali do New Yorku. Napriek tomu, že Jennifer mala bližšie k otcovi.

Rok 2004: Herec Brad Pitt so svojou bývalou... Foto: SITA/AP, PATRICK GARDIN
Brad Pitt - špeciál - oslava päťdesiatka - ako sa menil časom Rok 2004: Herec Brad Pitt so svojou bývalou manželkou Jennifer Anistonovou na filmovom festivale v Cannes.

Po rozvode rodičov sa zapísala do hereckého krúžku Rudolfa Steinera. Pokračovala na strednej umeleckej škole v New Yorku, okrem toho navštevovala aj Školu umenia Fiorella La Guardiu v tom istom meste. Zahrala si v niekoľkých menších produkciách, zbalila kufre a odišla do Hollywoodu. Jej prvé verejné vystúpenie sa odohralo v roku 1989. Ako dvadsaťročná vystúpila v šou Howarda Sterna, kde v rámci zábavy prezentovala svoje veľké schudnutie.

Skúsenosti zbierala v plejáde béčkových filmov, popritom pracovala v telemarketingu, vyskúšala si aj čašníčku a cyklokuriérku. Zažiarila v kultovom seriáli Priatelia, ktorého prvá séria sa začala vysielať v roku 1994. Tvorcovia seriálu z nej chceli mať pôvodne prísnu a zásadovú Monicu, ktorú neskôr stvárnila Courteney Cox. Obsadenie Jennifer do postavy Rachel, ktorú okorenila neodolateľným zmyslom pre humor, sa však ukázala ako dobrá voľba. A nielen pre producentov. Jennifer sa zaradila medzi najlepšie platené herečky, začala si užívať slávu a ponuky režisérov pribúdali.

Hviezdne manželstvo

Spomedzi mužov, ktorí bojovali o jej priazeň, si vybrala Brada Pitta. Ten kvôli nej opustil herečku Gwyneth Paltrowovú. Zoznámili sa v roku 1998, o dva roky neskôr si povedali áno. Svadba, ktorá sa konala v Malibu, bola udalosťou roka, na ktorej sa zišli celebrity z celej Ameriky. Všetko vyzeralo na hollywoodsku idylku hercov na vrchole slávy. "Každý sa nás pýta, či sme šťastní. Sme manželmi dva roky. V hollywoodskom letopočte to znamená takmer večnosť,” komentovala manželstvo Jennifer.

Trio herečiek (zľava): Lisa Kudrow, Courteney... Foto: SHUTTERSTOCK
Lisa Kudrow, Courteney Cox a Jennifer Aniston Trio herečiek (zľava): Lisa Kudrow, Courteney Cox a Jennifer Aniston na vyhlásení cien Screen Actors Guild Awards v roku 1999.

Jennifer naďalej túžila okrem seriálov preraziť aj vo filme. Napriek tomu, že od roku 1996 nakrúcala filmy pravidelne, veľký hit stále neprichádzal. K lepšiemu sa karta začala obracať až vďaka komédiám Bruce, Všemohúci (2003) a Risknem to s Polly (2004). Až vďaka účinkovaniu v trileri Vykoľajení (2005) sa herectvo Anistonovej dostalo na inú úroveň. Ako Lucinda Harrisová sa objavila v snímke po boku Cliva Owena (Charles Schine). V tom čase bola Jennifer v príliš veľkom pracovnom kolotoči, z ktorého sa jej nedarilo – a z ktorého vlastne ani netúžila – vystúpiť. Brad, ktorý v tom čase patril k najžiadanejším mužským hviezdam, túžil po rodine, ale v Jennifer sa ešte materské city neozývali. Čakala na koniec seriálu Priatelia, za ktorý získala cenu Primetime Emmy a Zlatý glóbus.

Ani Brad Pitt nemal o pracovné ponuky núdzu. Nakrúcanie snímky Pán a pani Smithovci však rozhodlo v neprospech Jennifer. Filmovou partnerkou Brada bola zvodná, vášnivá, rozvedená žena a adoptívna matka Angelina Jolie. Dovtedy vzorný manžel neodolal.

„Veci a ľudia sa menia a my to neovplyvníme. Teraz už viem, že nikdy nebudem považovať nič za definitívne,” komentovala vtedy situáciu Jennifer. A neprajníkom, ktorí tvrdili, že dôvodom rozchodu bola neochota Jenn stať sa matkou, prostredníctvom Vanity Fair odkázala: "Nikdy v živote som nepovedala, že nechcem mať deti. Chcela som, chcem a budem chcieť! Nikdy by som sa nevzdala takejto skúsenosti kvôli kariére.“

Herec Justin Theroux s partnerkou Jennifer... Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Justin Theroux s partnerkou Jennifer Aniston Herec Justin Theroux s partnerkou Jennifer Aniston vyzerali spolu šťastne.

Rozchod hviezdneho páru prebehol v tichosti a bez škandálov. Manželstvo sa definitívne skončilo v októbri 2005. Paradoxom bolo, že vďaka rozvodu s Bradom sa Jennifer dokázala zmieriť s matkou. "Nikdy som si nemyslela, že si k sebe nájdeme cestu. A na rozpad manželstva rodičov kvôli nevere sa už pozerám inými očami.”

Po rozvode Jennifer Aniston navštevovala psychoterapeuta. Potupné odhalenie Bradovej nevery pred celou Amerikou jej dalo riadne zabrať. Stiahla sa do ústrania, neposkytovala rozhovory a sústredila sa na prácu. Až po pol roku sa zverila časopisu Vanity Fair: "Pýtate sa, či som sama? Áno. A či som smutná? Áno, som. Či mám dni, kedy sa ľutujem? Určite. Milujem Brada. Budem ho milovať po celý život, pretože je to skvelý človek. Ale verím, že niekde po ulici chodí muž, ktorý bude otcom mojich detí.”

Napriek problémom v osobnom živote Jennifer boduje v komédiách. Účinkuje v snímkach Zámena (2010), Lov na exmanželku (2010), Šéfovia na zabitie (2011) či Skús ma rozosmiať (2011).Vo filme My sme Millerovci (2013) predstavuje tanečnicu a striptérku Rose, ktorá sa nechá nahovoriť na to najbláznivejšie pašovanie marihuany z Mexika do Spojených štátov. Torta (2014), sarkastická dráma o žene, ktorá trpí chronickou bolesťou, bola veľkým zlomom vo filmovej kariére Anistonovej, a stvárnenie hlavnej postavy sa v jej životopise zaradilo medzi jedno z najlepších. Bolestivosť, skutočná a akoby nehraná cynickosť Claire Simonsovej, ktorú Jennifer vo filme predviedla bravúrne a bez mejkapu, uchvátila aj kritikov.

Ku komediálnemu žánru sa herečka vrátila filmom To dievča musíš milovať (2014), kde stvárnila terapeutku s pár profesionálnymi neresťami, a romantickou komédiou Deň matiek (2016).

Znovu slobodná

Po rozvode sa istý čas po boku Jennifer objavoval herec Vince Vaughn. S americkým komikom sa zoznámila vďaka snímke Rozchod! (2006), v ktorom hrajú rozhádaných manželov. Obsadenie herečky do filmu bolo iróniou osudu. Jeho nakrúcania totiž prebiehalo práve v čase rozpadu sedemročného vzťahu s hercom Bradom Pittom. "Vôbec to nebolo také zlé, ako si všetci mysleli,” oponuje herečka. "Vnímala som to ako znamenie a istý druh očistca. Keby táto úloha prišla v inom období života, nie som si istá, či by som ju vedela precítiť.”

S priateľom Vinceom Vaughnom oznámili zasnúbenie a chystali svadbu. Niekoľko mesiacov síce hrali pred médiami hru na dobrých priateľov, no po zverejnení správy o tehotenstve Angeliny Jolieovej sa Jennifer ku svojej láske priznala. Zo svadby s Vaughnom zišlo a niekoľko následných vzťahov takisto stroskotalo. Vydržal až ten s hercom Justinom Therouxom, za ktorého sa v roku 2015 vydala.

Pred rokom, ani nie po dvoch rokoch manželstva, oznámili rozchod. „Za normálnych okolností by sme to odbili v súkromí, ale pretože nechceme dať príležitosť špekuláciám a výmyslom, rozhodli sme sa túto správu sami oznámiť. Najdôležitejšie je, že sme odhodlaní zachovať hlboký rešpekt a lásku, ktorú k sebe cítime,“ uviedla dvojica. V rozhovore pre magazín Elle sa herečka vyznala z toho, že svoje manželstvá považuje za úspešné. „Keď sa chýlili ku koncu, bola to voľba, ktorú sme urobili, lebo sme sa rozhodli byť šťastní. Niekedy už skrátka šťastie nedokáže fungovať v takomto manželskom nastavení.“

zväčšiť Herečky Danielle Macdonald (vľavo) a Jennifer... Foto: SITA/AP, Bob Mahoney
Danielle Macdonald (vľavo) a Jennifer Aniston Herečky Danielle Macdonald (vľavo) a Jennifer Aniston stvárňujú v snímke Dumplin' matku a dcéru.

Aj po rozchode s Justinom má herečka naďalej ťažké srdce na médiá, ktoré neustále rozoberajú jej nenaplnené materstvo. „Je to bezohľadné, pretože nikto nevie, čo sa odohráva za zatvorenými dverami. Nikoho nezaujíma, aká citlivá môže byť táto téma pre mňa a môjho partnera. Nevedia, ako som na tom zdravotne či emocionálne. V spoločnosti je neustály tlak na ženy, aby boli matkami a keď nie sú, označia ich nálepkou čudné. Možno nie je mojím poslaním na tejto planéte to, aby som porodila. Možno sú iné veci, na ktoré som predurčená,“ povedala pre časopis InStyle.

Druhý pokus?

Aj koniec páru, známeho ako Brangelina, ktorý každý pokladal za nerozlučný, šokoval svet. Vyzerá to tak, že ohrdnutý Brad a sklamaná Jennifer si k sebe opäť našli cestu. Americké médiá dokonca špekulujú o tom, že pár čaká bábätko. Bulvárny magazín InTouch prišiel s tým, že by to malo byť dievčatko…

Päťdesiate narodeniny oslávi Jennifer Aniston 11. februára. "Rada oslavujem takéto míľniky. Myslím, že si to zaslúžia. Každé ráno, keď sa prebudíme, by sme mali oslavovať, že sme stále tu,” povedala herečka. Podobne ako na jej svadbe s Justinom Therouxom, budú na veľkom narodeninovom žúre desiatky hviezdnych kolegov. A možno dostane pozvánku aj Brad.

Pozrite si video:

Adela Vinczeová hovorí o svojej srdcovke!
Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #herectvo #kariéra #Jennifer Aniston #Brad Pitt #oslava #priatelia #Justin Theroux #jubileá hviezd

+ Nezabúdajte na hydratáciu, vaše telo ju nevyhnutne potrebuje.
Dôležité rozhodnutia prinesú očakávané zisky....

+ Nezabúdajte na preventívne prehliadky aj keď sa cítite dobre.
Staré dlhy sa vyriešia, cítite finančnú úľavu....