Glenn Close a jej o 32 rokov mladšie ja? Toto si na ňu pripravila kolegyňa!

Uplynulo už 32 rokov od chvíle, čo herečka Glenn Close excelovala v jednej zo svojich nezabudnuteľných úloh. V utorok večer sa mohla z hľadiska pozerať na svoje "mladšie ja".

21.02.2019 00:00
debata
Herečka Glenn Close na 21. ročníku cien Costume... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Herečka Glenn Close na 21. ročníku cien Costume Designers Guild Awards. Herečka Glenn Close na 21. ročníku cien Costume Designers Guild Awards.

Teda aspoň v prenesenom slova význame. Na vyhlásení filmových cien pre najlepších kostýmových dizajnérov sa totiž v rámci programu pred divákov postavila moderátorka a herečka Kate Walsh. Oblečená a s parochňou, ktorá pripomínala Closeovej kultovú hrdinku z filmu Osudová príťažlivosť.

Mrazivý triller o vzťahu medzi hrdinami v podaní Glenn Closeovej a Michaela Douglasa sa radí medzi kultové filmy histórie a pre dnes 71-ročnú Closeovú znamenal už štvrtú nomináciu na Oscara. Zaujímavosťou je, že táto slávna americká herečka má dovedna na konte nominácií až sedem.

Herečka Kate Walsh, oblečená ako hrdinka Alex... Foto: SITA/AP, Chris Pizzello
Kate Walsh, oblečená ako hrdinka Alex Forrest z filmu Osudová príťažlivosť Herečka Kate Walsh, oblečená ako hrdinka Alex Forrest z filmu Osudová príťažlivosť, v ktorom si v roku 1987 zahrala herečka Glenn Close. Walsh sa takto predviedla na cenách Costume Designers Guild Awards.

Šesť z nich sa skončilo víťazstvom nejakej inej kolegyne, tú siedmu môže už o pár dní premeniť na cennú sošku. Closeovú totiž aktuálne nominovala Americká filmová akadémia za výkon vo filme The Wife a herečka si už za túto rolu odniesla napríklad Zlatý glóbus.

Jej konkurentkami budú už v nedeľu v noci v Los Angeles herečky Yalitza Aparicio za výkon vo filme Roma, herečka Melissa McCarthy s rolou vo filme Can you forgive me?, herečka a speváčka Lady Gaga s výkonom v hudobnom filme Zrodila sa hviezda a britská herečka Olivia Colman s postavou kráľovnej Anny vo filme Favoritka.

Práve posledná menovaná je druhou najčastejšie tipovanou adeptkou na víťazstve. Špekuluje sa však o tom, že akademici prisúdia cenu Closeovej aj vzhľadom na jej vek a fakt, že ešte doposiaľ nepremenila ani jednu zo svojich nominácií.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #nominácia #cena #minulosť #história #Oscar #rola #Glenn Close

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....