Smútok matiek je večný, hovorí hrdinka filmu Ostrým nožom Lehotská

Slovenská herečka Ela Lehotská verí v pamäť buniek. Podľa známej interpretky sa cez ne dá napojiť aj na skúsenosti z dávnejších životov.

01.03.2019 09:00
Herečka Ela Lehotská počas tlačovej konferencie... Foto: ,
Herečka Ela Lehotská počas tlačovej konferencie k premiére filmu Teodora Kuhna Ostrým nožom.
debata

„Ja verím, že si cez svoju DNA pamätám všetky smrti a bolesti, ktoré moja duša zažila aj tisíc rokov dozadu,“ prezradila v rozhovore.

Túto skutočnosť už pritom 46-ročná Bratislavčanka podľa vlastných slov neraz využila pri práci, keď musela stvárniť náročnejšiu úlohu. „Treba byť len citlivý, napojiť sa na ten prúd a vnímať, dovoliť tým emóciám, aby sa ukázali a veľmi to nekorigovať. Nechať to žiť si vlastným životom a len to sledovať. Telo si pamätá každú skúsenosť, stačí si tie spomienky vedieť vyvolať,“ podotkla.

Niektoré skutočne hraničné situácie, ako strata dieťaťa, s ktorou sa musela popasovať v novej dráme Ostrým nožom režiséra Teodora Kuhna, sú podľa nej zároveň svojím spôsobom archetypálne a človek ich dokáže precítiť, aj keď s nimi nikdy nemal osobnú skúsenosť.

„Matky napríklad po stáročia denne oplakávajú svoje deti, robia to od dávnych čias až dodnes, takže ak ste aj niečo také osobne v tomto ani v žiadnom inom živote nezažili, môžete sa pokúsiť o to napojiť sa na ten ich prúd a prijať tú ich bolesť ako niečo širšie. Tak tej téme umožníte, aby sa cez vás prejavila,“ uzavrela Lehotská.

VIDEO: Pozrite si rozhovor TV Pravda s režisérom Teodorom Kuhnom

Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #matka #minulosť #DNA #rola #Ostrým nožom #Ela Lehotská

+ Pozor, čo dnes zjete, škodíte tým svojmu žalúdku a črevám.
Čas na zmenu kariéry? Nasledujte svoje srdce a...

+ Čerstvý vzduch a pohyb vonku zlepšia vašu kondíciu.
Nové projekty v práci vám prinesú vzrušenie a výzvy....