Spoznáte fešáka Bobbyho z Dallasu? Patrick Duffy má 70, takto sa zmenil!

Americký herec Patrick Duffy, ktorý 17. marca oslavuje sedemdesiate narodeniny, je známy z rôznych televíznych produkcií.

17.03.2019 00:00
Priscilla Presley a Patrick Duffy Foto:
Priscilla Presley a Patrick Duffy na zábere k seriálu Dallas v roku 1991.
debata

Preslávil sa najmä ako Bobby Ewing zo seriálu Dallas, ktorý pred rokmi k obrazovkám lákal milióny divákov. Duffy účinkoval tiež v sitcome Krok za krokom, kde si zahral otca početnej rodiny alebo v seriáli Báječní a bohatí.

K úlohe Franka Lamberta sa túžil vrátiť, rád si chcel zahrať po boku Suzanne Sommersovej i ďalších zo seriálu Krok za krokom (1991 – 1998). "Herecké obsadenie Krok za krokom bolo skvelou spoločnosťou. Boli ako moja rodina a myslím si,“ vyjadril sa v minulosti pre magazín The Hollywood Reporter. V roku 2018 oslávil seriál Krok za krokom 20 rokov od jeho skončenia. Patrick Duffy sa o seriál staral aj ako jeden z režisérov.

Hoci počas jeho hereckej kariéry sa do pamätí divákov zapísal aj ako predstaviteľ Bobbyho Ewinga v legendárnom seriáli Dallas (1978 – 1991), rola Franka Fostera ho následne dostala do inej, humornej pozície.

Patrick Duffy na zábere z mája 2018 počas... Foto: Profimedia
Patrick Duffy Patrick Duffy na zábere z mája 2018 počas festivalu vo francúzskom Lille.

Dallas sa v americkej televízii prvýkrát vysielal v roku 1978. Za 13 rokov si sága naftárskeho rodu Ewingovcov z ranča Southfork získala veľkú popularitu a to aj medzi slovenskými divákmi. V roku 2012 sa potom na obrazovkách objavila dlho očakávaná nová séria seriálu, v ktorej sa úlohy najväčšieho sympaťáka zhostil opäť Duffy. Seriál Dallas si vyslúžil niekoľko ocenení a početné nominácie na Zlaté glóbusy a na ceny Emmy.

Patrick Duffy a Suzanne Somers  v roku 2009. Foto: SITA/AP, Matt Sayles
Patrick Duffy a Suzanne Somers Patrick Duffy a Suzanne Somers v roku 2009.

Po Duffyho boku sa v seriáli Dallas objavovala krásna Victoria Principal ako Pamela, neskôr sa Bobby „zahľadel“ do Jenny, ktorú stvárňovala nemenej krásna herečka Priscilla Presley.

Larry Hagman ako  J.R. Ewing a  Patrick Duffy... Foto: SITA/AP, Zade Rosenthal
Larry Hagman Larry Hagman ako J.R. Ewing a Patrick Duffy ako Bobby Ewing v novej sérii Dallasu (2012).

Duffy, rodák z Townsend v americkej Montane, si spočiatku privyrábal ako sa dalo, napríklad ako tesár a maliar izieb. Zlom prišiel po tom, čo vyhral konkurz na Bobbyho. V roku 1986 prišiel Duffy o oboch rodičov, ktorí boli zastrelení pri ozbrojenom prepadnutí. „Strašne ma to poznačilo, na druhej strane som si uvedomil, že život musíme chápať ako večný,“ povedal k tragickej udalosti herec.

Od roku 1974 až do roku 2017 bol ženatý s baletkou Carlyn Rosserovou, ich manželstvo ukončila až jej smrť. Pár vychoval dve deti. Pod vplyvom svojej ženy konvertoval na budhizmus.

Priscilla Presley a Patrick Duffy na zábere k...
Patrick Duffy a  Suzanne Somers v seriáli Krok...
+7Patrick Duffy a Suzanne Somers v seriáli Krok...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dallas #Krok za krokom #Patrick Duffy

+ Dnes si jednoznačne oddýchnite do sýtosti, potrebujete to.
Nesnažte sa o niečom presvedčiť, sami dobre viete ako...

+ Zabudnite na kávu, prednosť dnes dajte zelenému čaju.
Nemusí vám všetko vyjsť na prvý krát, je to v poriadku,...