Slávny Neo z Matrixu: Neuveríte, ale pôvodne ho mohla nahradiť táto žena!

Producent filmu Matrix prezradil, že rolu Nea v slávnej sci-fi snímke z 1999 ponúkali okrem iných aj herečke Sandre Bullock.

31.03.2019 14:05
debata
Herečka Sandra Bullock prišla na premiéru filmu... Foto: SITA/AP, Charles Sykes
Herečka Sandra Bullock prišla na premiéru filmu Bird Box v šatách Martin Grant. Herečka Sandra Bullock prišla na premiéru filmu Bird Box v šatách Martin Grant.

Herečku oslovili po tom, čo sa im nepodarilo získať pre rolu žiadneho herca z „A ligy“. Producenti preto zmenili Nea na ženu a dúfali, že Bullock ponuku prijme.

„Poslali sme jej scenár, aby sme videli, či má záujem. Nebolo to v tom čase proste nič pre ňu. Takže to nikam neviedlo,“ uviedol producent Lorenzo di Bonaventura. Rolu Nea nakoniec stvárnil Keanu Reeves, ktorý mal už v tom čase za sebou veľký komerčný úspech práve po boku Bullockovej vo filme Nebezpečná rýchlosť.

Herečka si zahrala aj v pokračovaní tohto akčného filmu a v rámci akčného žánru sa v jej filmografii objavili aj snímky ako Demolition Man či Miss Špeciálny agent.

V roku 2010 získala Oscara za hlavnú rolu v športovej dráme Splnený sen (2009), známej aj ako Zrodenie šampióna, no zároveň si vyslúžila aj Zlatú malinu pre najhoršiu herečku za hlavnú rolu v komédii Slečna zamilovaná (2009). Druhú nomináciu na Oscara v kariére si vyslúžila za hlavnú rolu v sci-fi trileri Gravitácia (2013).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Matrix #Sandra Bullock #rola #spomienka

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....