Kedysi a dnes! 8 hviezd Hry o tróny, ktoré vydržali do konca - takto sa menili

Už len pár dní a diváci sa dočkajú záverečnej série Hry o tróny. Hitový seriál z produkcie HBO si aj po ôsmich rokoch od svojho vzniku udržal niekoľko hlavných hrdinov.

10.04.2019 00:00
debata

Keď sa na obrazovkách v roku 2011 objavila vôbec prvá séria projektu, málokto asi tušil, aký obrovský hit sa z tohto seriálu stane. Bohatosť postáv, množstvo dejových liniek, vášeň, zrada, láska, násilie, ale aj smrť – to všetko prispievalo k tomu, aby sa do neho diváci zamilovali. A boli to napríklad aj nečakané úmrtia jednotlivých postáv, ktoré prilievali olej do ohňa záujmu a popularity o tento projekt v diváckej obci.

Herečka Sophie Turner (predstaviteľka Sansy...
Herečka Maisie Williams (predstaviteľka Arye...
+5Herečka Emilia Clarke (predstaviteľka Dračej...

Samozrejme, mnohé kľúčové postavy museli zostať, aby zostali zachované ústredné dejové linky a v zozname hercov sa nachádza niekoľko takých, ktorí si užili prácu na seriálovom fenoméne od jej začiatku až po úplný koniec.

Ruka v ruke s tým ide aj fakt, že jednotlivé postavy na obrazovke dospievali alebo starli. Týka sa to napríklad herečky Maisie Williamsovej, ktorá začínala pred kamerou ako malé dievča, aby sa z nej stala neohrozená a chladnokrvná bojovníčka. Pri Sophie Turnerovej zase diváci mohli sledovať premenu plachej tínedžerky na novodobú vládkyňu.

Osem postáv, ktoré sprevádzajú seriál od jeho začiatkov (s výnimkou Brienne, ktorá sa objavila až v druhej sérii) si užilo pri seriáli Hra o tróny osem rokov práce. Ako sa počas nich zmenili? V galérii vyššie ich nájdete všetky. Nižšie si pozrite trojicu z nich.

Cersei Lannisterová v podaní Leny Headeyovej

zväčšiť Herečka Lena Headey (predstaviteľka Cersei... Foto: HBO
Herečka Lena Headey (predstaviteľka Cersei Lannisterovej) na zábere z ôsmej série (vľavo) a v prvej sérii seriálu Hra o tróny. Herečka Lena Headey (predstaviteľka Cersei Lannisterovej) na zábere z ôsmej série (vľavo) a v prvej sérii seriálu Hra o tróny.

Jon Snow v podaní Kita Haringtona

zväčšiť Herec Kit Harington (predstaviteľ Jona Snowa)... Foto: HBO
Herec Kit Harington (predstaviteľ Jona Snowa) na zábere z ôsmej série (vľavo) a v prvej sérii seriálu Hra o tróny. Herec Kit Harington (predstaviteľ Jona Snowa) na zábere z ôsmej série (vľavo) a v prvej sérii seriálu Hra o tróny.

Brienne v podaní herečky Gwendoline Christieovej

zväčšiť Herečka Gwendoline Christie (predstaviteľka... Foto: HBO
Herečka Gwendoline Christie (predstaviteľka Brienne) Herečka Gwendoline Christie (predstaviteľka Brienne) na zábere z ôsmej série (vľavo) a v druhej sérii seriálu Hra o tróny.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vek #seriál #zmena #hit #Lena Headey #čas #Emilia Clarke #Hra o tróny #Sophie Turner #Kit Harington

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, kľúč k úspechu.
Nebojte sa toho čo bude, pre vás všetko dopadne najlepšie ako...

+ Naštudujte si svoje možnosti a začnite sa podľa nich správať.
Mali by ste si uvedomiť, čo ste dokázali a nebyť...