Hviezdy Hry o tróny a ich platy? Za jednu epizódu zarábali pekný balík

So záverom seriálovej ságy pod názvom Hra o tróny sa objavujú stále nové a nové detaily z nakrúcania trvajúceho vyše osem rokov. Jedným z nich sú aj honoráre hviezd.

16.04.2019 08:30
debata
Zľava: Herci Maisie Williams, Kit Harington,... Foto: SITA/AP, Joel C Ryan
Zľava: Herci Maisie Williams, Kit Harington, Sophie Turner a Isaac Hempstead pózujú fotografom na premiére Hra o tróny v Belfaste. Zľava: Herci Maisie Williams, Kit Harington, Sophie Turner a Isaac Hempstead pózujú fotografom na premiére Hra o tróny v Belfaste.

Server JustJared.com priniesol zoznam najlepšie platených hrdinov seriálu, ktorý sa dočkal premiéry prvej epizódy záverečnej série už aj na Slovensku. Tak čo myslíte? Platila tu rodová rovnosť alebo dokonca ženy prevýšili mužov?

Pomer pohlaví je takmer vyrovnaná, keď príde na hlavné postavy projektu. Ako píše portál, pätica ústredných predstaviteľov, ktorí sú súčasťou seriálu od prvej časti, dostáva zhodne honorár pol milióna dolárov za jednu epizódu.

Reč je o herečkách Emilii Clarkeovej, ktorá predstavuje Dračiu kráľovnú, ale aj o Lene Headeyovej, ktorá stvárnila Cersei Lannisterovú. Rovnakú gážu má dostávať aj herec Kit Harington (Jon Snow) a obaja členovia Lannisterovského klanu – herec Nikolaj Coster-Waldau (Jamie Lannister) a Peter Dinklage (Tyron Lannister).

Herečky Maisie Williams (vľavo) a Sophie Turner... Foto: SITA/AP, Joel C Ryan
Maisie Williams (vľavo) a Sophie Turner Herečky Maisie Williams (vľavo) a Sophie Turner spoločne pózujú na uvedení novej série Hra o tróny.

Súčasťou seriálu od úplného úvodu sú aj herečky Sophie Turner a Maisie Williams, v projekt stvárňujúce sestry Starkové. Obe dostávajú zhodne po 175-tisíc dolárov za jednu epizódu.

V súvislosti s tým sa, samozrejme, objavila aj kritika na margo toho, že duo ženských hrdiniek dostáva menej zaplatené ako ich mužskí kolegovia. V rozhovore pre magazín Harper's Bazaar sa však k tomu vyjadrila osobne Sophie Hunter. Keď ju totiž porovnávali s jej seriálovým bratom Jonom Snowom, ktorý je tiež súčasťou rodiny Starkovcov, uviedla, že ju nemrzí jeho vyššie platové ohodnotenie.

„Kit dostal viac peňazí ako ja, ale má aj omnoho väčší príbeh pred kamerami. A v prípade posledných sérií, mal šialených asi 70 natáčaní počas noci. Ja ani zďaleka nie toľko. Takže myslím, že si tie peniaze zaslúži,“ komentovala pre magazín predstaviteľky Sansy Starkovej.

Herec Kit Harington na premiére ôsmej série šou...
Herečky Maisie Williams (vľavo) a Sophie Turner...
+4Zľava: Herci Maisie Williams, Kit Harington,...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #plat #honorár #hviezdy #Hra o tróny #Sophie Turner

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....