Dynastia sa skončila pred 30 rokmi! Ako dnes vyzerajú sokyne Alexis a Krystle?

Americký televízny seriál Dynastia svojho času pravidelne vábil k televíznym obrazovkám milióny divákov po celom svete.

11.05.2019 11:33
debata

Spolu s ďalším americkým televíznym seriálom Dallasom patril k najsledovanejším takzvaným mydlovým operám. Prvá 45-minútová epizóda o rodine milionára Blakea Carringtona bola v USA odvysielaná 12. januára 1981 a posledná pred 30 rokmi, 11. mája 1989.

John Forsythe ,  Joan Collins a Linda Evans... Foto: SITA/AP, Reed Saxon
John Forsythe , Joan Collins a Linda Evans John Forsythe , Joan Collins a Linda Evans (vpravo) na zábere zo seriálu Dynastia v roku 1986.

Spletité osudy magnáta Blakea a jeho druhej manželky Krystle, ktorým sa do cesty neustále stavia Blakeova prvá žena Alexis, mohli americkí diváci sledovať v hlavnom vysielacom čase na stanici ABC a s rôznym odstupom aj diváci v mnohých ďalších krajinách. Od tej doby, čo sa seriál skončil 220. dielom, sa príbehy denverskej rodiny na televíznych obrazovkách stále znovu objavujú.

Dynastiu produkoval slávny Aaron Spelling, ktorý stál napríklad za úspešným seriálom Beverly Hills 90210 alebo Melrose Place. Hlavnými hviezdami seriálu sa stali predstavitelia ústrednej trojice v podaní Johna Forsythea, Lindy Evansovej a Joan Collinsovej. Tá sa vďaka úlohe mrchy Alexis stala známou po celom svete. Seriál bol v roku 1984 ocenený Zlatým glóbusom v kategórii najlepší televízny seriál (dráma).

Linda Evans, predstavviteľka Krystle Carringtonovej, má dnes 74 rokov a z času na čas sa objaví na spoločenských podujatiach. V apríli sa zúčastnila na otvorení výstavy venovanej monackej kňažnej Grace Kellyovej. Za rolu v Dynastii v minulosti získala ocenenie Zlatý glóbus.

Linda Evans na aktuálnej fotografii z apríla... Foto: Profimedia
Linda Evans Linda Evans na aktuálnej fotografii z apríla 2019 počas otvorenia výstavy na počesť Grace Kellyovej.

Joan Collins, predstaviteľka Alexis Carringtonovej Colbyovej, má 85 rokov a na červených kobercoch je častým hosťom. Pred pár dňami sa objavila na newyorskom prestížnom podujatí MET Gala. Vďaka úlohe v Dynastii sa stala jednou z najlepšie platených televíznych herečiek osemdesiatych rokov. V roku 1997 bola kráľovnou Alžbetou II. povýšená do šľachtického stavu za zásluhy. Osemdesiatnička žije už vo svojom piatom manželstve. V roku 2002 povedala "áno“ Percymu Gibsonovi, ktorý je od nej mladší o 32 rokov.

Herečka Joan Collins na aktuálnej fotografii z... Foto: SITA/AP, ANDREW KELLY
Joan Collins Herečka Joan Collins na aktuálnej fotografii z podujatia MET Gala.

John Forsythe, predstaviteľ Blakea Carringtona, má 92 rokov a na oficiálnych podujatiach ho nevídať.

Herec  John Forsythena zábere z roku 1982. Foto: SITA/AP, Saxon
John Forsythe Herec John Forsythena zábere z roku 1982.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Joan Collins #Dynastia #Linda Evans

+ Nevyhovárajte sa, nemôžete riešiť problémy za druhých ľudí.
Pripomeňte si, že všetko stojí peniaze, avšak vy ich...

+ Vitamíny doplníte liekmi, ktoré vám lekárnik poradí v lekárni.
Peniaze síce budete mať, ale šťastie vám to...