Ivanu Chýlkovú ste v uniforme ešte nevideli! Takáto je z nej policajtka

Chýlková či Brzobohatý prichádzajú aj na slovenské obrazovky v novej minisérii z prostredia tiesňovej linky.

14.05.2019 15:10
Ivana Chýlková Foto:
Ivana Chýlková v seriáli Linka.
debata

Pôvodný český seriál Linka približuje nielen osobný život ľudí, ktorí si za svoju profesiu zvolili pomoc ostatným, ale aj ich profesionálne starosti. Hlavné postavy seriálu Linka stvárnia napríklad Ivana Chýlková, Ondřej Brzobohatý, Martin Hoffmann, Martin Finger, Vladimír Kratina a ďalšie hviezdy českého hereckého neba. "V seriáli Linka stvárňujem nielen úlohu policajtky pracujúcej na dispečingu tiesňovej linky, ale tiež manželku a matku. Moja úloha je de facto písaná životom. Nie je to hlavná úloha, ale je podstatná pre fungovanie všetkého. Linky aj rodiny. Takéto úlohy sa hrajú veľmi krásne a aj keď sú na prvý pohľad nedôležité, sú v živote ťažiskové,“ hovorí Ivana Chýlková.

herecká zostava  seriálu Linka. Foto: Prima
Linka herecká zostava seriálu Linka.

"Je tu čo hrať a preto som aj ponuku na nakrúcanie Linky prijal. Filip Mrkvička, teda moja postava, je frustrovaný policajt, ktorý ako vyjednávač a krízový intervent nezvládol v minulosti policajnú akciu a použil násilie v situácii, kedy nemal. Je za to vyšetrovaný a podľa interných pravidiel postavený mimo službu a prevelený na tiesňovú linku. Nedá mu to a napriek zákazu nadriadených neraz odbieha do akcie. Nie je to ale žiadny jednofarebný Mirek Dušín. Filip je vcelku komplikovaný tvrdohlavec sústredený len na seba, ale so zmyslom pre spravodlivosť. To sa hrá pekne a baví ma to. Snáď bude aj divákov,“ priblížil svoju postavu Ondřej Brzobohatý.

Ivana Chýlková v  seriáli Linka.
Ondřej Brzobohatý v  seriáli Linka.
+1herecká zostava  seriálu Linka.

Reflektovaným uhlom pohľadu je tiež sonda do života ľudí, ktorí sa často nechcene stávajú účastníkmi krízových situácií. Seriál je tiež pohľadom na ľudí pracujúcich denne v stresových situáciách a pod veľkým psychickým tlakom, ktorí sú napriek tomu pripravení oddeliť svoje osobné drámy od pracovného života.

Štyri diely, ktoré sa práve pripravujú, sú vždy rozdelené do jednotlivých prípadov. Počas jednej epizódy sa tak diváci môžu tešiť na dva veľké uzatvorené prípady a navyše menšie výjazdy. POd seriál sa ako režisér podpísal Jiří Chlumský v spolupráci s Martinom Koppom a dočkajú sa ho aj diváci Prima PLUS.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #linka #Ivana Chýlková

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...