Javorková, Žulčák či Hajdu! RTVS už nakrúca novú vianočnú rozprávku

Prvé zábery rozprávky Čarovný kamienok, tohtoročnej vianočnej rozprávky RTVS, sa točili počas uplynulého víkendu v Mlynskej doline.

15.05.2019 14:20
čarovný kamienok Foto:
Nakrúcanie rozprávky Čarovný kamienok - Ady Hajdu a Zuzana Bydžovská.
debata

Humorne ladená televízna rozprávka o čarovnom kamienku, ktorý plní želania a sile lásky, ktorá prekoná aj ľudskú chamtivosť vzniká špeciálne pre RTVS, režisérkou rozprávky je Kristína Herczegová. "Námet Čarovného kamienka vznikol už pred dvomi rokmi, kedy sme spolu so scenáristkou Naďou Jurkemik začali rozmýšľať o rozprávke, ktorá by prezentovala súčasné témy, ale zároveň by bola pútavá aj pre detského diváka. Prepojili sme svet ľudí s fantazijným svetom lesných bytostí a spolu s ostatnými kreatívnymi zložkami sa nám podarilo vytvoriť vizuálny model, ktorý verím, že bude pre divákov rovnako zaujímavý ako pre nás, tvorcov, opísala režisérka.

V Čarovnom kamienku sa diváci môžu tešiť na Kristínu Spačovú v úlohe grófky Júlie, Jakub Jablonský sa zhostil úlohy mlynára Matúša, Daniel Žulčák sa predstaví ako gróf Henrich. V rozprávke si zahrajú a diváci sa môžu tešiť aj na také zvučné mená ako je Zuzana Bydžovská, Anna Javorková, Milan Bahúl, Ady Hajdu, Jakub Rybárik, Ivana Wojtylová, Pavel Kríž. Ady Hajdu v úlohe Bendegúza a Zuzana Bydžovská ako Sebela majú za sebou prvé natáčacie dni. Tie prebehli v štúdiu v Mlynskej doline, kde filmári postavili interiér strigôňovej chalúpky.

Vianočná rozprávka Čarovný kamienok, ktorú bude RTVS vysielať už počas tohtoročných vianočných sviatkov, pripravuje RTVS v koprodukcii FilmWorx Studios s.r.o. a Českou televíziou. Nakrúcať sa bude na Červenom kameni, Kvačianskej doline či v skanzene v Rožnove pod Radhoštěm.

Nakrúcanie rozprávky Čarovný kamienok - Ady... Foto: Zuzana Gucmanová
Čarovný kamienok Nakrúcanie rozprávky Čarovný kamienok - Ady Hajdu a Zuzana Bydžovská.

Dej rozprávky

Vládcovia lesa darovali strigôňom Bendegúzovi (Ady Hajdu) a Sebele (Zuzana Bydžovská) čarovný kamienok, ktorý má moc plniť ľudské želania. Strigôni uzatvorili stávku, či ľudia moc čarovného kamienka zneužijú, alebo použijú na dobré skutky. A tak sa kamienok dostal do sveta a pokojný život obyvateľov lesa, malebnej dediny a panstva čakajú veľké zmeny. Na panstvo v sprievode komorníka Vendelína (Jakub Rybárik) a sestry Júlie (Kristína Spačová) prichádza mladý gróf Henrich (Daniel Žulčák), ktorého úlohou je zveľadiť majetok a naučiť sa hospodáriť. Henrich má však iný úmysel. Rozhodne sa vyrúbať les. Do cesty sa mu však postavia nielen obyvatelia lesa, ale aj mlynár Matúš (Jakub Jablonský) a grófka Júlia. Čo sa stane s čarovným kamienkom? Vyhrá stávku Bendegúz, či Sebela?

debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #Ady Hajdu #Daniel Žulčák #Čarovný kamienok

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...