Mám 27, cítim sa na 15, hovorí hviezda z Novej scény. Čo ju naučila Partlová?

Slovenská herečka Romana Dang Van musela v sebe aj vďaka titulu Cyrano z predmestia, v ktorom aktuálne stvárňuje Roxanu, nájsť ženskosť.

24.05.2019 08:40
debata (1)
Herečka Romana Dang Van. Foto: Profimedia
Herečka Romana Dang Van. Herečka Romana Dang Van.

„Musím povedať, že tú dospelú ženu s nadhľadom, do ktorej Roxana v druhej polovici predstavenia dozreje, som v sebe musela fakt hľadať. V prvej polovici predstavenia je taká dievčenská, v tom som úplne doma. Mám 27, ale cítim sa na 15. Tá druhá poloha a hlavne ten pokoj, ktorý má tá žena vyžarovať, to mi ide už ťažšie,“ uznala mladá tmavovláska.

Ženskosť podľa vlastných slov tak trochu odkukávala aj od svojej hereckej kolegyne Mirky Partlovej, s ktorou sa v predstavení alternujú. „Mirka je staršia a rozmýšľa už inak, v tomto sme sa dopĺňali, ona čerpala zo mňa v prvej polovici, ja z nej v druhej,“ vyzradila Dang Van. „Časom sa to podarilo, veľa som pozorovala a debatovala som s režisérom, až som sa postupne viac v tele upokojila a už to ide. Myslím, že je to už v poriadku,“ poznamenala.

Priateľ vraj pritom od nej ženskosť ani po rokoch spoločného života nevyžaduje. „On je s tým v pohode, že som ešte také decko, berie to a určite nechce, aby som sa nejako menila. On je vo vzťahu ten zodpovednejší a aj sa mu podľa mňa tak trochu páči, že sa o mňa musí starať,“ vyznala sa herečka.

Ani blížiaca sa svadba ju, ako tvrdí, k pocitu ženy nejako extra neprivádza. „S chystaním svadby príde asi kus dospelosti, pretože budem musieť rozmýšľať, čo, kde a ako, aby to bolo zorganizované čo najlepšie, no ani tým, že sa to blíži, sa necítim nejako inak, vôbec. Je mi super a nemám pocit, že by to malo byť niečo stresujúce alebo že by som teraz zrazu mala byť žena alebo čo. Myslím, že aj omnoho starší ľudia sa cítia večne mladí a tak je to podľa mňa super,“ podotkla Dang Van, ktorá je napokon za to, že vyzerá a pôsobí stále veľmi mlado, úprimne vďačná – okrem iného aj pre pracovné ponuky.

„Nedávno sme mali derniéru Rómea a Júlie, po ktorej nám povedali, že sa možno ešte niekedy na tie dosky vráti, tak to predstavenie možno odohrám aj v štyridsiatke! Vtedy budem vyzerať na tridsať a v päťdesiatke si zahrám prvú mladú mamičku,“ zasmiala sa.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Nová scéna #muzikál #Romana Dang Van #Cyrano z predmestia

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...