Pri grile to musí lietať, tvrdí Zdeněk Pohlreich

Grilovať sa dá takmer všetko a všade. Aspoň tento názor zastáva Zdeněk Pohlreich, ktorý inšpiruje divákov v premiérovej tretej sérii programu Rozpal to, šéfe!

14.06.2019 00:00
Zdeněk Pohlreich Foto:
Zdeněk Pohlreich prichádza s premiérovou sériou Rozpal to, šéfe!
debata

Zdeněk Pohlreich sa vracia na obrazovky s novou sériou programu Rozpal to, šéfe!. Bude grilovať na českých lúkach a hájoch a dokáže, že na oheň patrí prakticky čokoľvek. A že s touto kulinárskou technikou ide pripraviť jedlo nielen z čohokoľvek, ale aj kdekoľvek. Zo záhrady sa vydá na piknik na najrôznejšie miesta českej krajiny a predvedie, že čerstvo pripravené občerstvenie priamo v prírode má svoje neopakovateľné kúz­lo.

Zdeněk Pohlreich prichádza s premiérovou sériou... Foto: Prima PLUS
Zdeněk Pohlreich Zdeněk Pohlreich prichádza s premiérovou sériou Rozpal to, šéfe!

V každej epizóde šéf oboznámi divákov s piatimi receptami, z ktorých jeden je jeho divokou kartou – pokrm pripravovaný mimo akéhokoľvek zázemia, ale s o to väčšou chuťou. So svojim neopakovateľným kúzlom naučí všetkých milovníkov mäsa ugrilovať nielen poriadny steak, ale tiež drobné kúsky mäsa, ktoré by bežného milovníka grilovania možno ani len nenapadlo zveriť do starostlivosti rozpálenej mriežky. "Varenie je o chuti, o tom, čo milujem a čo sa mi do jedla hodí. Trochu aj o cite a tiež improvizácii. Rozhodne nie o tom, že budem slepo kopírovať recept niekoho iného do posledného gramu. Naopak, dajte do varenia, grilovania kus seba a uvidíte, ako vám bude chutiť. Pozor, jedinou výnimkou, kedy má gramáž svoje miesto, je pečenie koláčov. Ale to je iná disciplína,“ približuje svoj kumšt Zdeněk Pohlreich.

Zároveň však priblížil, že grilovanie aj z pozície kuchára musí mať tú správnu atmosféru: "Pri grile to musí lietať, pretože inak to nemá tú správnu náladu,“ hovorí. Premiérové epizódy programu Rozpal to, šéfe! uvidia diváci na obrazovkách kanálu Prima PLUS počas júla a augusta vždy v utorok po 21.20 h.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #grilovanie #Zdeněk Pohlreich #Prima PLUS

+ Vyberajte vhodný typ hydratácie práve pre svoju pokožku.
Šetrite, avšak si dávajte pozor na čom šetríte....

+ Správajte sa disciplinovane, pomôže vám v tom aj cvičenie.
Napravte svoje chyby z minulosti, nie je to hanba....