Miláčik divákov Hudák oslavuje 50! Slávu si získal humorom aj prirodzenosťou

Populárny slovenský herec, moderátor, dabér a speaker Michal Hudák si svojou bezprostrednosťou a zmyslom pre humor s ľahkosťou získava televízne, filmové aj divadelné publikum. Vo štvrtok 27. júna oslávi umelec 50. narodeniny.

27.06.2019 00:00
Michal Hudák Foto:
Herec a moderátor Michal Hudák.
debata (12)

Hudák sa narodil 27. júna 1969 v Prešove. Základnú školu i gymnázium absolvoval v ukrajinskom jazyku. Ako dieťa pôsobil v rozhlase aj v amatérskom divadle. K hereckému povolaniu, ako sám hovorí „pričuchol“ pozvoľna. V divadelnom prostredí bol vďaka rodičom odmalička. „U nás doma sa umelci striedali. Po rozhovore v rozhlase ich občas stiahol otec k nám na pohár vínka a v obývačke debatovali,“ uviedol v jednom z publikovaných rozhovorov Hudák.

Kristína a Michal Hudák počas nakrúcania klipu...
Moderátorom krstu bol herec Michal Hudák.
+10V kategórii "Herec" zvíťazil  Michal Hudák.

Herectvo začal študovať najskôr na Vysokej škole múzických umení v Bratislave, neskôr odišiel na Ukrajinu do Kyjeva, na Divadelný inštitút Karpenka Kareva. Pokračoval tak v rodinnej tradícii. Na kyjevskom inštitúte študoval aj jeho starší brat Sergej.

Po štvorročnom štúdiu sa vrátil ako divadelný a filmový herec na Slovensko a získal angažmán v Divadle Alexandra Duchnoviča v Prešove. Divadlo inscenuje hry v rusínčine, ktorá je blízka aj úspešnému hercovi. Michal Hudák sa k rusínskej národnosti hrdo hlási.

„Ja neviem, kde presne došlo k nejakej chybe – poruche v Matrixe, keď si ľudia zrazu prestali písať rusínsku národnosť. Ale tuším, že je to spôsobené ešte dobou pred revolúciou, keď si nemohli písať rusínsku, ale iba ukrajinskú národnosť, ako jedinú možnosť…No chcel by som apelovať na všetkých, nech sa nikdy nehanbia za to, že sú Rusínmi, za to kým a čím sú, pretože to uberá na ich sebaúcte a úcte od iných,“ dodal Hudák v rozhovore na portáli Holosy.sk.

Herec s chytľavým zmyslom pre humor účinkoval aj v prešovskom rádiu Flash. V Slovenskej televízii sa prvýkrát predstavil v súťažných reláciách Správny kľúč a Varím, varíš, varíme a pečieme. Pre jednu zo súkromných televízií moderoval reláciu Dievča za milión a reality show VyVolení. Taktiež sme ho mohli vidieť v úspešnom televíznom seriáli Profesionáli, ako poručíka Mikiho Hrica.

„Ja sám považujem tento seriál za naozaj mimoriadne vtipný. Navyše sa tam stretla skvelá herecká zostava, všetci sú vynikajúci improvizátori, pri výrobe je výborná atmosféra,“ pripomenul herec. Diváci ho mohli vidieť aj v seriáli Panelák.

Výnimočný príjemný zamatový hlas herca oceňujú dabingové štúdiá. Zaznel aj v komentároch pre dokumentárne fimy Pavla Barabáša (Tepuy – Cesta do hlbín Zeme, 2006 a Mongolsko – V tieni Džingischána, 2010).

Michal Hudák v obľúbenej postave Mikiho Hrica. Foto: TV JOJ
Michal Hudák Michal Hudák v obľúbenej postave Mikiho Hrica.

Sympatický Michal Hudák účinkoval aj v dobrodružnom seriáli Zdivočelá země (1997) v réžii Hynka Bočana, objavil sa vo filme Ondřeja Trojana Želary (Želary, 2003). Deti ho mohli zaznamenať v postave krtka v rozprávkovej krajine Spievankovo a kráľovná Harmónia v réžii Diany Novotnej.

V zábavnej šou Cena je správna nahradil moderátora Mateja Sajfu Cifru. V súčasnosti sa často objavuje v relácii Inkognito, kde mu sekunduje jeho dobrý priateľ, hudobník Marián Čekovský.

Hudák sa na nič nehrá, je priateľský a jeho humor je priam nákazlivý. Rád sa schuti smeje, rozpráva vtipy a zabáva svoje okolie, čím si získava sympatie divákov. Bystrý hádač z Inkognita je viacnásobným víťazom v ankete Osobnosť televíznej obrazovky – OTO. V novej kategórii zabávač roka mu udelili v roku 2019 aj ocenenie absolútny OTO za najviac získaných hlasov.

Moderátor a herec je tiež hrdým otcom troch detí.

12 debata chyba
Viac na túto tému: #herec #Michal Hudák #jubileum #komik #päťdesiatka #jubileá hviezd

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...