Christová spomínala na MISS 1989: Diváci ma vypískali, čo ma zabolelo. Ale nič by som nemenila

Miss sa pre mňa stala veľkou skúsenosťou k mojej vlastnej sebarealizácii a vytrvalej práci na sebe, povedala Christová.

27.06.2019 16:15
Ivana Christová Foto:
Ivana Christová bola hosťom v Show Jana Krausa.
debata (3)

Prvá československá MISS Ivana Christová bola jedným z hostí v poslednej predprázdninovej Show Jana Krause. Kraus jej pripomenul sériou záberov rok 1989, kedy bola Ivana zvolená za MISS a na tie časy si Christová pred kamerami aj zaspomínala. „Mala som osemnásť a za sebou štúdium na stavebnej priemyslovke v Prešove, pretože ma inde nechceli,“ prezrádza s tým, že na rovnakej škole vraj študoval aj Juraj Kukura. „Pracovala som vtedy v Stavoprojekte a moji kolegovia ma do súťaže prihlásili. Ja som vo svojej naivite absolútne netušila, čo ma čaká. Myslela som si, že pozvánka na súťaž sa posiela všetkým dievčatám z celej republiky, ktoré nejako vyzerajú.“

Jan Kraus jej pripomenul aj to, že po vyhlásení výsledkov začalo nespokojné publikum pískať. „Odohrávalo sa to v ostravskej športovej hale, kde bolo cez sedem tisíc ľudí, ale vtedy ešte nemali veľkoplošné obrazovky, takže tí ľudia vzadu nás na pódiu proste nevideli,“ domnieva sa. „A tiež boli nespokojní, že vyhrala tmavovláska nad kučeravými blondínkami,“ dodala v relácii s úsmevom. Ako odmenu za víťazstvo vtedy dostala šijací stroj, svadobné šaty a zájazd do Japonska.

„Miss sa pre mňa stala veľkou skúsenosťou k mojej vlastnej sebarealizácii a vytrvalej práci na sebe. Dala mi odvahu plniť si sny a žiť život naplno. Snažím sa byť aktívna a podporovať ostatných, aby si tiež verili. Je to môj život, môj osud a ja som ho prijala so všetkými pozitívami aj negatívami. Veď to k životu patrí. S titulom Miss sa žije tak, ako som si to sama vytvorila. Samotný titul, bez snahy a práce na sebe, nemusí toľko znamenať,“ povedala. A ako sa má dnes? „Cítim sa veľmi dobre, mlado a môj život je plný dobrodružstva, splnených prianí. Zároveň tiež prekážok. Ide to ruka v ruke. Neexistuje ideál, ale záleží na tom, ako sa ja na to pozerám. Využila som vďaka víťazstvu všetky svoje talenty. Hoci ma hala vtedy vypískala, dodalo mi to odvahu, že niečo dokážem. Trošku to zabolelo, ale dalo mi to aj viac síl. Nič by som nemenila,“ dodala.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Ivana Christová #Show Jana Krause

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....

+ Odhaľte svoj skrytý talent v športe, ktorý ste ešte neskúsili.
Chýba vám sebavedomie, a to vám bráni robiť veci,...