Sklame fanúšikov? Harry Styles odmietol rolu princa v Malej morskej víle

Údajne patril medzi horúcich kandidátov a jeho meno by určite do kín prilákalo mnoho diváčok. Ale spevák Harry Styles podľa najnovších informácií odmietol rolu princa Erika v novom spracovaní príbehu Malá morská víla.

16.08.2019 00:00
Spevák a tiež herec Harry Styles. Foto: ,
Spevák a tiež herec Harry Styles.
debata

Snímka, ktorá sa voľne odvíja od slávnej rozprávky Hansa Christiana Andersena a viac nadväzuje na rovnomenný animovaný príbeh z roku 1989, púta veľkú pozornosť ešte pred samotným štartom nakrúcania.

Prvý rozruch vyvolalo obsadenie hlavnej predstaviteľky – do role morskej panny Ariel sa totiž tvorcovia rozhodli obsadiť afroamerickú herečku a speváčku Halle Baileyovú.

Okamžite sa teda objavili kritické reakcie, že sa štúdio Disney snaží za každú cenu o rasovú vyváženosť a že to robí s neúctou voči pôvodnej predlohe. Samozrejme, mnoho hlasov a nadšených reakcií sa objavilo aj na margo obsadenia Baileyovej.

Sestry Halle Bailey (vľavo) a Chloe Bailey na... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Halle Bailey Sestry Halle Bailey (vľavo) a Chloe Bailey na premiére tretej série seriálu "Stranger Things" v Santa Monica. Práve Halle sa stane novou "amlou morskou vílou" na plátnach kín.

Tvorcovia mali práve Stylesovi ponúknuť rolu princa Erica, do ktorého sa morská víla zamiluje a snaží sa kvôli nemu stať človekom. Bývalý líder formácie One Direction však mal úlohu rezolútne odmietnuť.

Filmový príbeh by však aj bez neho mal disponovať dostatkom slávnych mien, ktoré budú lákať pozornosť. Ani jedno z nich, okrem spomenutej Baileyovej, však ešte nie je oficiálne potvrdené. Ak sa špekulácie potvrdia, diváci uvidia budúci rok v kinách napríklad Javiera Bardema ako kráľa Tritona či herečku Melissu McCarthyovú ako morskú čarodejnicu Uršulu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rola #Harry Styles #odmietnutie #Malá morská víla

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...