Ako vraždiaci klaun v uliciach! Je to metafora herectva, tvrdí fešák Skarsgard

Keď ho zbadáte v časopise alebo na filmovej premiére, nepochybne vás zaujme svojím šarmom, priam krásou. Herec Bill Skarsgard pritom stvárni túto jeseň už druhýkrát jedno z najznámejších filmových monštier.

21.08.2019 00:00
debata
Herec Bill Skarsgard na zábere z júla 2018. Foto: SITA/AP, Rebecca Cabage
Herec Bill Skarsgard na zábere z júla 2018. Herec Bill Skarsgard na zábere z júla 2018.

Reč je o vražednom klaunovi Pennywiseovi zo známeho hororu Stephena Kinga To. Po verzii, ktorú poznajú diváci už niekoľko desiatok rokov, sa Hollywood popasoval s novým spracovaním a do úlohy desivého prízraku s cirkusovým líčením obsadil práve mladého Švéda. Úspech snímky však vyústil celkom logicky – tvorcovia nakrútili druhú časť a tá príde do kín už o pár mesiacov.

Dvadsaťdeväťročný herec sa v novom vydaní magazínu CR Men priznal k tomu, že s mejkapom klauna na tvári absolvoval po druhom kastingu jazdu v uliciach Los Angeles. „Bola to absolútna metafora na to, aké je byť hercom v tomto meste,“ komentoval pre magazín fešák. Mimochodom, Bill je mladší brat herca Alexandra Skarsgarda a syn herca Stellana Skarsgarda.

zväčšiť Herec Bill Skarsgard ako vražedný klaun... Foto: SITA/AP, Brooke Palmer
Bill Skarsgard ako vražedný klaun Pennywise Herec Bill Skarsgard ako vražedný klaun Pennywise na zábere z prvého filmu To z roku 2017.

V interview sa tiež zamyslel nad rozdielmi hereckého povolania v Hollywoode a v jeho rodnom Švédsku. „V Amerike hviezdy učia, aby hovorili o sebe, že sú nudné, ale zároveň neočakávajú, že im uveríme. Ja preferujem švédsky systém. Oceňuje hercov ako majstrov remesla, nie ako celebrity,“ komentoval Skarsgard.

Herectvu sa venuje už od útleho veku, na filmovom plátne debutoval v roku 2000. Práve rola klauna Pennywisa však znamenala zlom v jeho kariére aj na medzinárodnej úrovni. Hoci ho diváci počas celého filmu neuvidia bez líčidiel, zo Skarsgarda v civile sa stal idol dievčat a mladej generácie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #herectvo #rola #klaun #horor #To #Bill Skarsgard

+ Posilnite svoju imunitu zdravou stravou a odpočinkom.
Neočakávané príjmy vás potešia, buďte pripravený....

+ Nezabúdajte na preventívne prehliadky aj keď sa cítite dobre.
Staré dlhy sa vyriešia, cítite finančnú úľavu....