Sladký fešák Brandon Walsh má 50! Čo s ním urobili pribúdajúce roky? Pozrite sa

Kanadsko-americký herec Jason Priestley, ktorý 28. augusta oslavuje päťdesiatku, sa preslávil predovšetkým rolou charakterného a fešného Brandona Walsha v populárnom seriáli Beverly Hills 90210.

28.08.2019 00:00
Jason Priestley Foto: ,
Jason Priestley na zábere z roku 2010.
debata

S hereckou kariérou začal Priestley už ako dieťa – v reklamných šotoch. V ôsmich rokoch už mal za sebou prvý televízny film. Skutočnú popularitu však mu vyniesla až rola Brandona v Beverly Hills.

Jason Priestley (vľavo) a Luke Perry na zábere... Foto: SHUTTERSTOCK
Jason Priestley a Luke Perry Jason Priestley (vľavo) a Luke Perry na zábere z roku 1992.

Priestley sa narodil v kanadskom Vancouveri, neskôr sa rodina presťahovala do Kalifornie a v roku 2007 získal aj americké občianstvo. Pred kamerou sa objavil prvýkrát v roku 1986 a potom hral väčšinou v televíznych seriáloch.

Zlom v jeho kariére nastal v roku 1990, kedy získal rolu v seriáli Beverly Hills 90210. Populárny seriál, ktorý sa opakovane vysielal aj na Slovensku, sa natáčal v rokoch 1990 až 2000. Pôvodne sledoval osudy stredoškolákov z bohatých rodín v kalifornskej luxusnej štvrti Beverly Hills , neskôr zachytával ich príbehy počas vysokoškolských štúdií aj po vstupe do života dospelých. Brenda a Brandon Walshovci, Kelly, Dylan, David, Donna či Steve so všetkými svojimi problémami sa tak v deväťdesiatych rokoch stali „súčasťou“ domácností po celom svete.

Jason Priestley a jeho syn Dashiell Priestley v... Foto: SITA/AP, Matt Sayles
Jason Priestley Jason Priestley a jeho syn Dashiell Priestley v roku 2013.

Priestley si zahral aj v niekoľkých celovečerných filmoch. V roku 1995 napríklad prekvapil svoje fanúšičky rolou nájomného zabijaka vo filme Môj nápadník je vrah.

Jason Priestley (vľavo) a Luke Perry na zábere...
Jason Priestley na zábere z roku 2002.
+5Jason Priestley s manželkou na zábere z roku...

Okrem hrania je Priestley aj vášnivým automobilovým pretekárom. V roku 2002 sa vážne zranil pri automobilových pretekoch, keď v rýchlosti okolo 290 kilometrov za hodinu narazil do steny. Oporou mu vtedy bola manželka Naomi, s ktorou majú dcéru a syna.

Sedmička hercov z populárneho Beverly Hills 902 10 v zložení Tori Spelling, Jennie Garth, Shannen Doherty, Gabrielle Carteris a Brian Austin Green, Ian Ziering a Jason Priestley sa v roku 2019 vrátila pred kamery v sérii BH 90210. A hoci milióny divákov sa svojich idolov nevedeli dočkať, z ohromnej radosti sa po odvysielaní prvej časti stala len úmorná trápnosť. Navyše, ani herci na svojom návrate až tak dobre nezarobili. Každý z nich údajne za jednu časť zinkasoval 70 000 dolárov – dokopy teda za šesťdielnu sériu dostanú 420-tisíc dolárov. To je na hollywoodske pomery pomerne nízky honorár (napríklad hlavní predstavitelia seriálu Priatelia dostávali za každú časť poslednej série rovný milión dolárov).

Seriálový Brandon v nových častiach seriálu BH... Foto: FOX
Jason Priestley Seriálový Brandon v nových častiach seriálu BH 90210.
debata chyba

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...