25 rokov od premiéry Priateľov! Takto sa zmenili jeho hviezdy, hlasujte s nami

Minulú nedeľu uplynulo presne 25 rokov od odvysielania prvej časti jedného z kultových seriálov televíznej histórie - sitkomu Priatelia.

24.09.2019 00:00
debata
zväčšiť Seriál Priatelia aj 15 rokov po skončení sú... Foto: Warner Bros.
seriál priatelia, priatelia, friends, Seriál Priatelia aj 15 rokov po skončení sú horúcim artiklom. Netflix o nich prišiel.

Prvý diel v deň 22. septembra 1994 videlo až 21,5 milióna divákov. Z novinky sa okamžite stal hit a z jej hrdinov zase milované a populárne hviezdy. Šestica priateľov z New Yorku – Ross (David Schwimmer), Rachel (Jennifer Aniston), Monika (Courteney Cox), Chandler (Matthew Perry), Joey (Matt LeBlanc), a Pheobe (Lisa Kudrow) a ich príbehy plné lásky, dôvery, sklamania a predovšetkým humoru sa na niekoľko sezón stali fenoménom hlavne mladých divákov. Vtipné dvadsaťminútové príbehy si získavali stále väčšiu popularitu na celom svete.

Zrejme sa treba zmieriť s faktom, že Priateľov...
Jennifer Aniston a Brad Pitt na premiére filmu...
+12Herečka Jennifer Aniston v kreácii Loewe.

Za svoje vysielanie v rokoch 1994 až 2004 získal seriál šesť cien Emmy. Jeho hrdinovia sa však po skončení uplatnili rôzne. Azda najviac sa darilo Jennifer Anistonovej, ktorá je aj dnes radená do áčkovej hollywoodskej ligy. Napriek nie vždy priaznivým kritikám sa jej filmy tešia diváckej obľube. Dnes 50-ročná hviezda sa pravidelne objavuje aj v zozname najlepšie platených herečiek.

Ako dnes vyzerajú ženské hviezdy seriálu... Foto: SITA/AP
Ako dnes vyzerajú ženské hviezdy seriálu Priatelia? Zľava: Lisa Kudrow, Jennifer Aniston a Courteney Cox. Ako dnes vyzerajú ženské hviezdy seriálu Priatelia? Zľava: Lisa Kudrow, Jennifer Aniston a Courteney Cox.

S menšou popularitou sa potom museli uspokojiť zvyšní členovia päťčlennej zostavy. V prípade Matta LeBlanca sa na istý čas úspech vrátil s komediálnym seriálom Epizódy, kde stvárňoval samého seba – teda herca Matta LeBlanca. Herečka Courteney Cox sa po úlohe Moniky dlho hľadala. Zaujala napríklad rolou v hororovej sérii Vreskot.

Ako dnes vyzerajú mužské hviezdy seriálu... Foto: SITA/AP
Ako dnes vyzerajú mužské hviezdy seriálu Priatelia? Zľava: David Schwimmer, Matt LeBlanc a Matthew Perry. Ako dnes vyzerajú mužské hviezdy seriálu Priatelia? Zľava: David Schwimmer, Matt LeBlanc a Matthew Perry.

Po 25 rokoch však stále všetkých šesť hercov púta pozornosť médií aj verejnosti. Ako sa zmenili po štvrťstoročí? Pozrite si ich v našej galérii. V ankete môžete zahlasovať o tom, ktorý z hereckých predstaviteľov zostarol najpríťažlivejšie?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #vek #Jennifer Aniston #seriál #Courteney Cox #zmena #priatelia

+ Pokoj nenájdete len tak, musíte to v prvom rade sami chcieť.
Radíte všetkým na okolo pritom sami so sebou si...

+ Ak chcete klamať, nepodarí sa vám to, oklamete jedine sami seba.
Malé finančné kroky teraz vytvoria budúce...