Annu Geislerovú čaká rola ďalšej slávnej ženy! Zahrá si Olgu Havlovú

Najprv Božeňa Němcová, teraz manželka prezidenta Václava Havla. Herečke Anni Geislerovej sa sypú veľké herecké príležitosti.

01.10.2019 08:00
debata
Herečka Anna Geislerová v kreácii od Moniky... Foto: Profimedia
Herečka Anna Geislerová v kreácii od Moniky Drápalovej z dielne Pietro Filipi. Herečka Anna Geislerová v kreácii od Moniky Drápalovej z dielne Pietro Filipi.

Česká herečka si zahrá bývalú českú prvú dámu Olgu Havlovú v pripravovanom filme s pracovným názvom Havel. Do tejto roly sa ju rozhodol obsadiť režisér a scenárista filmu Slávek Horák.

„Anna Geislerová bola moja inštinktívna prvá voľba a o nikom inom som ani neuvažoval, iba som dúfal, že so mnou bude chcieť robiť. Prišla mi úplne presná, povahovo aj typovo, zázemím, správaním, životným postojom,“ povedal Horák pre Českú televíziu.

Bývalého českého a československého prezidenta si vo filme zahrá Viktor Dvořák. Horák dopredu upozorňuje, že aj keď vo filme budú vystupovať skutočné postavy, pôjde o dramatizáciu, nie dokumentárny film.

„Dúfam, že to pamätníci pochopia a budú reagovať na film ako na samostatné autorské dielo. Hraný film nie je dokument ani rekonštrukcia historických udalostí,“ povedal Horák.

debata chyba
Viac na túto tému: #film #Anna Geislerová #rola #Olga Havlová

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...